04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Lampone Meridian pobednik 45. Novogodošnjeg turnira u malom fudbalu
15.01.2018.

Ekipa Lampone Meridian osvojila 45. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, na ime nagrade primili su veliki pobednički pehar od gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana kao i ček u vrednosti od 400.000 dinara. Dobili smo i pobednika prvog dečijeg Novogodišnjeg turnira (godište 2009.) a to je ekipa FK Subotica koja je u uzbudljivom finalu sa minimlanim rezultatom od 1:0 savladali FK Arena Su.

Finalni dan ispratila je mnogobrojna subotička publika koje je Halu Sportova ispunila do poslednjeg mesta. Senku na lepu sportsku predstavu priredila je ekipa Kuća Zdravlja koja se nije pojavila na utakmici za treće mesto pa je ekipa Agrarprometa bez utakmice osvojila pehar i medalje namenjene trećeplasiranoj ekipi. Organizacioni Odbor turnirta napravio je hitan sastanak i doneo odluku da se ekipa Kuća Zdravlja kažnjava sa dve godine izostavljanja sa Novogodišnjeg turnira a kažnjeni su i svi igrači koji su bili prijavljeni za ovu ekipu takođe sa dve godine suspenzije osim za Čedomira žarkovića koji se jedini pojavio iz ekipe Kuća Zdravlja.

1014_4.jpg

Dečiji turnir su osvojili mališani iz FK Subotica koji su posle velike borbe i dinamičnog suseta sa minimalnih 1:0 savladali svoje vršnjake iz Arene. Treće mesto pripalo je FK Spartak koji je sa 3:2 bio bolji od FA Courver. Pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe podelio je Goran Marinković, generalni sekreatr Sportskog Saveza grada Subotice.

1014_2.jpg

Pobednik Turnira je ekipa Lampone meridijan koja je sa 8:3 (5:1) bila bolja od Šeki Enterijeri Real Impeksa. Izuzetno jaka ekipa Lamponea koja je protkelih sedam godina stalni učesnik ovog turnira uspela je po prvi put i da ga osvoji. U svojim redovima su imali izuzetne pojedince koji su doneli prevagu u ovom finalnom susretu. Publike je mogla da uživa u majstorijama Rajčevića kao i brazilca Thalesa De Mate koji je u svojoj bogatoj karijeri igrao u nekoliko odličnih evropskih ekipa. Povela je ekipa Lampone Meridian već u prvom minutu golom Bodonjija. Najbolji strelac turnira Rajčević je povisio na 2:0, da bi u 18. minutu Bodonji doneo tri gola viška za Lampone Meridian. Nadu ekipi Šeki Enterijeri Real Impeks dao je Miodrag Guberinić kada je smanjio na 3:1, međutim već u sledećem napadu Celin povećava na velikih 4:1. U poslednjem minutu prvog dela Rnić donosi prednost od četiri gola 5:1 za Lampone Meridian. Ekipa Šeki Enterijeri Real Impeks u nastavku susreta nije uspela da ugrozi visoku prednost protivnika. Na kraju ubedljiv 8:3 za Lampone Meridian.

Po završetu susreta podeljeni su pehari i medalje za najbolje ekipe i pojedince. Najbolji strelac turnira je Slobodan Rajčević iz ekipe Lampone Meridian, najbolji golman je Beljanski iz ekipe Šeki enterijeri Real Impeks, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen brazilac Thales De Mata iz ekipe Lampone Meridian. Pehar i medalje trećeplasiranoj ekipi Agrarpromet podelio je Toth Robert direktor JKP Stadion. Drugoplasiranoj ekipi medalje i pehar uručio je Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Subotice a ono najvrednije, pobednički pehar i ček na 400.000 dinara prvoplasiranoj ekipi Lampone Meridian uručili su gradonačelnik Bogdan Laban i član veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović.

1014_5.jpg

Pred početak finala i na poluvremene publika je imala mogućnost da uživa u odličnim koreografijama atraktivnog plesa devojčica iz grupe Stars, koji su upotpunili ovo sportsko veče. Organizovaan je i tradicionalna Tombola za sve posetioce koji su kupili kartu. Najbolje nagrade su bile Putovanje u Veneciju za dve osobe (poklon agencije Good Travel), jednodnevno putovanje u Budimpeštu za dve osobe (poklon Subotica Trans) i godišnja ulaznica za zatvoreni bazen SRC Prozivka (poklon JKP Stadion). Pored ovih glavnih nagrada podeljeno je još niz nagrada od sponzora turnira među kojima su bili razni poklon vaučeri od Zlatnog Hambija, Hambi plus, Green Fooda, Don Caffe Pizzerie, Auto kuće Annus, Ekohema, FK Spartak, Coca Cole i drugih.

1014_1.jpg


Fotogalerija sa Finalnog dana


  Share on Facebook