28.05.2022. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Aktuelnosti

27.05.2022.

Sport za sve Subotice u četvrtak 26. maja organizovao je Javni čas rekreacije u Dudovoj šumi u sklopu Međunarodne Evropske nedelje fizičke aktivnosti na kojem je aktivno učešće uzeo i Sportski savez grada Subotice.

Bila je ovo prilika da se predstavi akcija "Budi zdrava vežbaj sa nama" koju Sportski savez uspešno sprovodi tokom cele godine. ...26.05.2022.

Akcija "Sport u policiji" pokrenuta je prošle godine u saradnji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva Unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Subotica se i ove godine priključila ovoj akciji u kojoj se pripadnici ministarstva untrašnjih poslova sportski nadmeću i pored svog zahtevnog posla druže uz sport. ...22.05.2022.

Subotica i rvački klub Spartak bili su domaćini 91. pojedinačnog prvenstva Srbije u rvanju grčko rimskim stilom na kojem se okupio rekordan broj klubova i takmičara. 

Učešće je uzelo 137 takmičara iz 21 kluba a među njima najuspešniji je bio subotički Spartak sa 128 osvojenih bodova, drugo mesto pripalo je zrenjaninskom Proleteru dok su treći bili rvači Radničkog iz Beograda. ...21.05.2022.

U petak 20. maja u Narodnoj Skupštini je održana godišnja Skupština Sportskog saveza Srbije na kojoj je zaslužnim sportistima i sportskim radnicima dodeljena Majska nagrada, najveće društveno sportsko priznanje u Srbiji koje se tradicionalno dodeljuje. 

Svečanosti su prisustvovali mnogi ugledni gosti među kojima su bili Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i mnogi drugi. ...20.05.2022.

Sportski savez grada Subotice će i ove godine biti tehnički organizator akcije "Sport u policiji" na gradskom i regionlanom nivou.  

Akcija podrazumeva takmičenje u 6 grana sporta: futsal, basket 3x3, odbojka (mešovito), atletika (Kuperov test i tkra na 400 metara), džudo i streljaštvo. ...19.05.2022.

Ženska seniorska ekipa Streljačkog kluba Spartak nove su šampionke Srbije u gađanju vazdužnom puškom.  

Tom prilikom gradonačelnik Subotice je u zelenoj sali gradske kuće primio delegaciju Streljaškog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, predsednik UO i trener ekipe Milan Jarić i članice šampionske ekipe koju su činile Jelena Todorović, Milica Ikić i Sanja Sremački. Subotičanke su veliki uspeh postigle na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program), koje je nedavno održano u sali  Tehničke škole „Ivan Sarić“. ...13.05.2022.

Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se u Zelenoj sali Gradske kuće, sa delegacijom Muškog odbojkaškog kluba Spartak, povodom velikog uspeha  MOK Spartak, u tek okončanoj takmičarskoj sezoni 2021/2022. godini u kojoj su odbojkaši Spartaka priredili veliku radost Subotičanima odigravši četiri uzbudljive utakmice u finalnoj seriji plej ofa za prvaka države. 

„Muški odbojkaški klub Spartak je sa petog mesta napadao titulu prvaka Srbije. ...12.05.2022.

Član body bilding kluba Spartak, Dejan Voloder osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je održano u Santa Susanu (Španija) od 4. do 9. ...08.05.2022.

Subotica i rvački klub Spartak su 7. maja, bili domaćini 16. Memorijalnog turnira  „Refik Memišević Brale“ u rvanju-grčko rimskim stilom. ...28.04.2022.

Fudbalerke Spartaka su u petak 29. aprila u utakmici poslednjeg kola plej ofa savladale Mašinac sa ubedljivih 7:0 i time i zvanično osvojile 13 šampionsku titulu, dvanaestu zaredom. ...27.04.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je Marka Pižuricu, boksera subotičkog Spartaka i omladinskog reprezentativca Srbije koji je braneći boje srpske zastave na Evropskom prvenstvu u boksu, održanom od 11. do 21. ...11.04.2022.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas rekonstruisanu tenis halu subotičkog Teniskog kluba Spartak.

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tim povodom, izjavio da je veliko zadovoljstvo predstaviti javnosti realizaciju projekta zamene staklenih površina na teniskoj hali u Dudovoj šumi, izgrađenoj 1983. ...07.04.2022.

U Subotici je, u sedamdesetoj godini života, preminuo Bela Mesaroš (1952-2022), čuveni stonoteniser, trener i sportski radnik, državni reprezentativac i osvajač brojnih odličja i priznanja.

Kao igrač Spartaka okitio se titulom državnog prvaka, ali i dva puta sa titulom pobednika Kupa sajamskih gradova. ...04.04.2022.

Pozivamo sve naše članove da prisustvuju radionici Fiskalizacija i BeneFit aplikacija - Pametno rešenje za fitnes i sport, koja će se održati u utorak 05. 04.2022 sa početkom u 14,00 časova u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice (ul. ...21.03.2022.

Subotica je danas bila domaćin „Malog sajma sporta“, jednodnevne manifestacije koja je održana u organizaciji Sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza grada Subotice i subotičke lokalne samouprave. „Malom sajmu sporta“, na kome je u cilju promovisanja bogate sportske ponude ovog grada i zdravog načina života na centralnom gradskom trgu svoj rad predstavilo više od trideset sportskih kolektiva sa preko 300 članova, prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Žugić, predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek, generalni sekretar SSS Goran Marinković, potpredsednik SSS Damir Mikec, savetnik u Savezu Siniša Radanović, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin i predsednik Sportskog saveza Subotice Sreten Damnjanović.

1278_2.jpg

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima na otvaranju manifestacije, kazao da mu je zadovoljstvo kada Subotici u goste dođu predstavnici Ministarstva za omladinu i sport i Sportskog saveza Srbije da im se, kako je rekao, „kao grad pohvalimo našim sportskim duhom“.

„Imamo i čime da se pohvalimo, jer naši sportisti svojim rezultatima stalno potvrđuju zbog čega je Subotica ’grad sportova’. ...15.03.2022.

Subotica će  u četvrtak, 17. marta biti domaćin Malog sajma sporta koji će se održati na Trgu Slobode oko Gradske kuće u periodu od 11:00 do 15:00 časova. ...14.03.2022.

Šesnaesti put dodeljena su priznanja sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša“. Radi se o tradicionalnom izboru koji čuva sećanje na Lajoša Vermeša pravog vizionara, sportistu, trenera, organizatora, pa i mecenu sporta. ...11.03.2022.

U okviru akcije redovnih obilazaka lokalnih samouprava i opremanja školskih fiskulturnih sala širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom i gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, posetio subotičku Osnovnu školu „Sveti Sava“, a nakon toga obišao je i Sportsko-rekreativni centar „Prozivka“ gde je prisustvovao treningu Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“. Udovičić je, tim povodom, izjavio da je cilj današnje posete da se pokaže da se timskim, zajedničkim radom može sve da uradi, kao i da na licu mesta čuje sa kojim izazovima se suočavaju lokalni sportski kolektivi.

Želimo da razgovaramo sa sportistima i predstavnicima klubova, da vidimo kako možemo da unapredimo sistem školskog sporta i kako da omogućimo da deca imaju pravo na besplatno bavljenje sportom da bismo proširili našu bazu i omogućili svim građanima da u ovim izazovnim vremenima imaju najadekvatnije uslove za bavljenje sportom. ...06.03.2022.

Finalnim danom za generacije 2012 i 2013 godište završena je Mini Maxi liga Subotice za ovu sezonu.

Liga je trajala 10 vikenda i za to vreme je odigrano oko 150 utakmica u pet generacija. ...03.03.2022.

Predstojećeg vikenda završavaju se takmičenja za 2012 i 2013 godišta, nakon kojih će biti poznati svi učesnici koji će predstavljati Min Maxi lligu Subotice na završnom Regionalnom turniru.

Završnica lige za ove dve generacije odigraće se u balonu Kutens pod istim uslovima kao i revijalni deo. ...27.02.2022.

Mini Maksi liga ulazi u završnicu takmičenja. U subotu 26. ...24.02.2022.

Proteklog vikenda završen je revijalni deo Mini Maxi lige Subotice koji je trajao protekla tri meseca. Odigrano je do sada preko 110 utakmica u pet starosnih kategorija i sada predstoji takmičenje za bodove i konačan plasman. 

Završnica lige odigraće se u balonu Kutens pod istim uslovima kao i revijalni deo. ...


14.02.2022.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici raspisala je konkurs za upis kandidata na programe stručnog osposobljavanja za zvanje Operativni trener (III nivo) kao i za sportski operativni trener - sportski učitelj (IV nivo).

Oba programa stručnog osposobljavanja je obima 360 časova. ...13.02.2022.

Tokom proteklog vikenda završen je revijalni deo Mini Maxi lige Subotice, za mlade fudbalere od 2010 do 2014 godišta.  

Poslednji osmi po redu revijalni dan Mini maxi lige održan je u balonu Kutens u Dudovoj šumi u subotu 12. ...30.01.2022.

Nakon pauze od mesec dana nastavljena je Mini Maksi liga, za mlade fudbalere od od 2010 do 2014 godišta koja se održava u balonu Kutens u Dudovoj šumi u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Subotice.

U subotu 29. ...16.01.2022.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu 48 po redu završen je pobedom ekipe Šeki Enterijeri Real impeks koja je odbranila titulu osvojenu pre dve godine.  

Finalni dan počeo je uzbudljivim polufinalnim utakmicama. ...10.01.2022.

Akcija "Budi zdrava vežbaj sa nama", besplatni fitnes treninzi za žene koju smo pokrenuli u saradnji sa Sportskim savezom Srbije nastavlja se od subote 15. januara treninzima u sali Tehničke škole "Ivan Sarić". 

Nakon kratke pauze zbog praznika nastavljamo sa besplatnim fitnes treninzima. ...09.01.2022.

Nakon današnjih četvrtfinalnih utakmica poznate su četiri ekipe koje će se u subotu 15. januara boriti za pobednički pehar 48. ...02.01.2022.

Današnjim utakmicama završena je grupna faza Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu nakon kojih su poznati četvrtfinalisti koji nastavljaju takmičenje u eliminacionim utakmicama.  

Većina današnjih utakmica je bila izuzetno zanimljiva jer je odlučivala o daljem prolasku ekipa u narednu rundu takmičenja. ...29.12.2021.

Deda mraz je posetio Sportski savez u ponedeljak 27. decembra i deci zaposlenih podelio Novogodišnje paketiće. 

Mališani su u Trofejnoj sali Sportskog saveza lično od Deda Mraza dobili svoje paketiće i tom prilikom se slikali za uspomenu. ...24.12.2021.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice potpisan je Međunarodni sporazum o saradnji tri atletska kluba iz tri zemlje, AK Jedinstvo iz Bijelog Polja (Crna Gora), SVŠE odeljenje za atletiku iz Segedina i AK Spartak iz Subotice.  

Sporazum je potpisan u cilju razvoja atletike u ova tri kluba a obuhvata stručnu saradnju trenera, zajedničke pripreme i takmičenja. ...23.12.2021.

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su dodeljena priznanja u akciji Izbor sportiste godine Subotice 2021.  

Ova akcija pokrenata je 1961 godine na inicijativu lokalnog nedeljnika "Subotičke novine" a danas je zajedno realizuju grad Subotica, Sportski savez Subotice i nedeljnik "Nove Subotičke novine". ...19.12.2021.

U nedelju 19. decembra u Hali sportova odigrano je 2. ...16.12.2021.

Izabrani su najbolji sportisti Subotice za 2021. godinu u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koja traje od 1961. ...13.12.2021.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu započeo je u nedelju 12. decembra utrajkmicama prvog i drugog kola. ...13.12.2021.

Peti dan Mini Maxi lige odigraće se u subotu 18. decembra u balonu Kutens u Dudovoj šumi od 12:30 do 18:00 časova. ...09.12.2021.

U prostorijama Trofejne sale Sportskog saveza grada Subotice obavljeno je žrebanje 48. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu uz prisustvo predstavnika ekipa učesnika ovogodišnjeg turnira. 

Posle godinu dana pauze Novogodišnji turnir u malom fudbalu nastavlja sa svojom tradicijom. ...07.12.2021.

Četvrti dan Mini Maxi lige odigraće se u subotu 11. d ...04.12.2021.

U Tofejnoj sali Sportskog saveza Subotice održano je predavanje "Životni stil u funkciji zdravlja" u saradnji Saveza sa Udruženjem Aktivnija Srbija.  

Predavanje je bilo organizovanu u sklopu projekta koji organizuje Sportski savez Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, "Budi zdrava - vežbaj sa nama" radi se o besplatnim fitnes treninzima za žene koji se odvijaju dva puta nedeljno. Projektu se priključilo i udruženje "Aktivnija Srbija" koji su organizovali predavanje na temu "Životni stil u funkciji zdravlja" sa predavačem profesorkom Svetlanom Stanišić. 

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, zahvalio se prisutnim ženama koje aktivno učestvuju u ovom projektu te su prepoznale važnost bavljenja sa fizičkom aktivnošću za kvalitetniji život i bolje zdravlje. ...01.12.2021.

Pozivamo vas na predavanje pod nazivom „Životni stil u funkciji zdravlja“ koji će se održati u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice koji će se održati u četvrtak 02. decembra sa početkom od 17:30 časova. 

Akciji koju organizujemo zajedno sa Sportskim savezom Srbije  „Budi zdrava – vežbaj sa nama“ ženama je omogućeno da brinu o svom zdravlju održavaju kondiciju, a samim tim i podižu svest cele porodice o zdravijem i aktinijem životu. ...30.11.2021.

Treće kolo Mini Maxi lige odigraće se u subotu 04. d ...25.11.2021.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice u sredu 23. novembra održano je predavanje namenjeno trenerima koji rade sa mlađim takmičarskim selekcijama na temu "Ishrana mladih sportista". 

Stručno predavanje održali su autori priručnika "Ishrana mladih sportista", Sabolč Halaši, Josip Lepeš, dr Nada Kostić Bibić i dr Karolina Berenji. ...24.11.2021.

Tradicionalna akcija Izbor sportiste godine Subotice u kontinuitetu se održava od 1961 godine. Akciju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Izbor se vrši u kategorijama najboljih klubova, seniora, juniora i pionira. ...23.11.2021.

Drugo kolo Mini Maxi lige odigraće se u subotu 27. n ...22.11.2021.

Sportski savez grada Subotice poziva sve zainteresovane trenere i sportske radnike na stručno predavanje na temu ishrane mladih sportista.  

Predavanje će se održati Sabolč Halaši, Josip Lepeš, Nada Kosić Bibić i Karolina Berenji, autori priručnika "Ishrana mladih sportista", u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice u sredu 24. ...22.11.2021.

Tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu posle godinu dana poauze zbog epidemiloške situacije ove godine će se održati od 12. decembra do 16 januara. ...17.11.2021.

Posle nekoliko godina pauze Subotica će ponovo biti grad domaćin Mini Maksi Lige za mlade fudbalere. Uz tehničku podršku Sportskog saveza Subotice u subotu 20. ...10.11.2021.

Subotički šahista Veso Avram osvojio je prošle nedelje bronzanu medalju, kao reprezentativac Srbije, na Olimpijadi za slepe i slabovide. Na uspehu ostvarenom u Grčkoj njemu su čestitali Nataša Aleksić, članica GV Subotice zadužena za sport i omladinu, Ilija Đukanović, član GV zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.1244_2.jpg

Tom prilikom je Avram gostima izneo nekoliko detalja sa značajnog takmičenja, te opisao završnu partiju protiv Ukrajine. ...09.11.2021.

Četvrti "Humanitarni bazar" održaće se u nedelju 14. novembra u sali Tehničke škole "Ivan Sarić" sa početkom u 15 h. ...25.10.2021.
Obaveštavamo vas da je Sportski savez Subotice sklopio ugovor sa Mini Maksi ligom oko organizacije fudbalskog turnira za mlade fudbalere od 2010 do 2014 godišta.  

Ugovor o saradnji potpisali su Marijan Menićanin ispred Mini Makasi lige i Dejan Vuković sekretar Sportskog saveza Subotice. ...