04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Stručno predavanje prof dr Marka Stojanovića
23.02.2018.

Nakon želje velikog broja trenera za organizaciju novih stručnih predavanja, Sportski Savez Subotice je nastavio saradnju sa prof dr Markom Stojanovićem koji je u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice održao novo stručno predavanje.

Predavanje koje je održano krajem oktobra na temu"Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji" imala je veoma pozitivne komentare kod subotičkih trenera zbog čega je nastavljena saradnja sa prof dr Marko Stojanovićem koji je sada prezentovao temu "Dugoročni sportski razvoj". Pred oko 25 trenera koji su pažljivo slušali i na kraju učestvovali u diskusiji, profesor se osvrnuo na činjenicu da se mora voditi računao dugoročnom sportskom razvoju. Da se deca moraju baviti sportom od malih nogu i to sa nekoliko sportskih grana i tek kasnije ih specijalizovati za konkretnu granu sporta. Netreba težiti od dece brz sportski rezultat, treba težiti dugorčnom sportskom razvoju, da sportista u seniorskom uzrastu postigne najbolji rezultat, a to znači, da ne treba rano specijalizovati tehniku i ne težiti sportskom rezultatu u ranom vremenskom periodu.

1017_1.jpg

Prof dr Marko Stojanović ima iskustva u radu sa kvalitetnim sportistima. Radio je ka kondicioni trener u fudbalu (A-tim, Mlada reprezentacija, U-23, veći broj superligaških klubova), konsultant većeg broja vrhunskih srpskih kajakaša, kondicioni trener u košarci (žKK Vojvodina, KK Vojvodina Srbijagas), Sportski naučnik - Košarkaška reprezentacija Rumunije (seniori-muškarci).

1017_4.jpg1017_1.jpg

1017_5.jpg

  Share on Facebook