04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportska Subotica se predstavila na Zlatiboru
11.06.2018.

Sporstki savez grada Subotice predstavljao je grad Suboticu na 7. Međunarodnom festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru od 7. do 10. juna. U okviru Festivala pokrenuta je saradnja između Čajetine i Subotice ovogodišnjeg partnera Festivala.

Ispred domaćina obratio se Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i predesdnig Organizacionog odbora Festivala Nije slučajno što je Festival pre sedam godina ustanovljen na Zlatiboru s obzirom da Zlatibor predstavlja najpoznatiji turistički centar u Srbiji, a posebno je poznat po sportskim pripremama ekipa ne samo iz Srbije već i iz celog sveta. iz godine u godinu povećava broj sportskih ekipa koje dolaze na Zlatibor. Opština Čajetina se potrudila da izgradi neophodnu sportsku infrastrukturu, podsećajući da na planini ima osam fudbalskih stadiona, postoje sportske dvorane na Zlatiboru i u Čajetini. Siguran sam da ćemo sa našim prijateljima iz Subotice imati dosta toga zajedničkog u razmeni iskustava, kako u turizmu i sportu tako i u nekim drugim oblastima i nadam se da je današnje druženje početak jedne dobre saradnje u više segmenata.

1037_1.jpg

U delegaciji Sportskog saveza Subotice bio je Sreten Damnjanović, predsednik UO saveza i Dejan Vuković vd generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice. Ovom prilikom promotivno je pušten film o Subotici - gradu sportova pre kojeg su svi prisutni mogli da se upoznaju o sportu Subotice, ali i o lepotama Grada i turističkoj ponudi. Dejan Vuković se zahvalio što je Festival ove godine baš grad Suboticu odabrao za svog partnera.  - Nama je čast što smo ovde i što predstavljamo grad Suboticu koji spada u najsportskiji grad u Srbiji. Možemo da se pohvalimo činjenicom da Subotica ima 150 aktivnih sportskih klubova, imamo sedam prvoligaša, od kojih je čak četiri izborilo plasman na evropsku scenu. Plasman su obezbedili rvači Spartaka kao šampioni Srbije, Odbojkaši Spartaka zauzevši treće mesto u državi, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi koji će se nakon osam godina ponovo naći u Evropskom takmičenju i fudbalerke Spartaka koje su po osmi put najbolje u Srbiji. Očekujem dobru saradnja između Subotice i Čajetine jer možemo dosta da učimo jedni od drugih. Zlatibor je poznat po turizmu i njihova će iskustva sigurno pomoći u razvoju Subotice i Palića u tom vidu dok Suboticu odlikuju vrhunski sportski rezultati pojedinaca i ekipa. 

1037_3.jpg

Posebno priznanje Međunarodnog festivala sportskog filma za životno delo dobio je proslavljeni rvač, trener reprezentacije i predsednik UO Sportskog saveza Subotice, Sreten Damnjanović koji je obeležio decenije srpskog rvačkog sporta. Tom prilikom je najavljeno da će do sledećeg Međunarodnog festivala sportskog filma biti snimljen dokumentarni film o njegovom životnom i sportskom putu.

1037_2.jpg 

Damnjanović se zahvalio na nagradi - Svaki sportista ima svoje želje, da osvaja velike medalje, da učestvuje na velim takmičenjima. Osvojio sa sedam evropskih i svetskih medalja, ali nisam bio olimpijski šampion. Olimpijska medalja mi je izmakla 1952 u Minhenu, i pored činjenice da sam bio neporažen i da nisam izgubio nijednu borbu, ali zahvaljujući nekim čudnim pravilima ostao sam bez medalje. Međutim, što nisam uspeo kao rvač, pošlo mi je za rukom kao trener, sa tri moja učenika, Momir Petković (1976), Refik Memišević (1984, vicešampion) i Davor Štefanek (2016). Moram ovom prilikom napomenuti da Rvački klub "Spartak", u svojoj bogatoj istoriji ima 36 evropskih, svetskih i olimpijskih medalja što me čini izuzetno ponosnim jer je to klub u kojem sam proveo skoro celi svoj život. 

  Share on Facebook