04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Obezbedili palsman na finalne igre City games
11.07.2018.

Subotice će po prvi put imati ekipu na finalu sportsko - zabavne manifestacije "City Games", pošto je u polufinalu koje je održano u Somboru 10. jula ekipa Sportskog saveza grada Subotice osvojila drugo mesto.

Nakon pobede na kvalifikaciononmtakmičenju koje je održano u Subotici ekipa Sportskog saveza Subotice je u Somboru na polufinalnom takmičenju bila druga sa 51 osvojenim bodom. Trijumfovala je ekipa Kikinde sa 55 bodova, dok je treći bio Sombor sa 36 osvojenih bodova. Sledi Ruma sa 30 bodova, Inđija sa 23 i Odžaci sa 8 bodova. Plasman u finale City Games obezbedile su prve dve ekipe, Kikinda i Subotica koji će se u konkurenciji 6 Gradova na Zlatiboru 22. jula, boriti za konačnog pobednika ovih interesantnih Igara, koji će Srbiju predstavljati u Luxemburgu.    

Takmičenje se odvijalo u šest disciplina, "leteći vaterpolo", "vodena alka", "trka bačvi", "spasavanje turistkinje", "vošarka" i "veslo". Subotičani su tokom celih igara bili na drugom mestu a plasman na Zlatibor su potvrdili u poslednjoj ujedno i najtežoj igri "veslo" koja je nosila dupli broj bodova. Ekipa iz Subotice je u polufinalu puno bolje veslala od direktnog konkurenta ekipe Sombora da bi u finalu poslednje igre nadveslala i Rumu i time pokazala svoj kvalitet. 

Za ekipu Sportskog saveza grada Subotice su nastupili: Srđan Dakić, Dejan Franjković, Bojan Rašković, Milan Ivošević, Noemi Priboj i Nora Bognar.

1044_5.jpg 1044_4.jpg

1044_2.jpg 1044_3.jpg

1044_1.jpg

  Share on Facebook