04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Tartan teren stigao u Aleksandrovo
20.07.2018.

Subotica nastavlja sa poboljšanjem sportske infrastrukture. Na red je došao košarkaški teren u Aleksandrovu koji dobija tartan podlogu kao i poboljšanje uslova za sportiste i rekreativce u Dudovoj šumi. 

Teren za košarku i basket u Aleksandrovu, koji je u prethodnom periodu često bio poprište zanimljivih basketaških okršaja i turnira, dobija tartan podlogu. Želje basketaša iz ovog kraja su bile nedvosmislene, na terenu je stajao natpis "Hoćemo tartan" - Obećanje da će u Aleksandrovu biti teren sa tartan podlogom do kraja jula dali smo 28. juna. Danas, 20. jula, sa zadovoljstvom mogu da kažem da su radovi u toku, sve će biti završeno u roku od nekoiko dana, a onda kreće basket. Stvorili smo lepe uslove da gledamo kvalitetan basket i košarku – ističe Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, koji je sa Dejanom Vukovićem, v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, obišao teren, te nastavio: - Ovo je još jedno ispunjeno obećanje po pitanju sportske infrastrukture. Mnogi su bili skeptični kada smo podizali reflektore, bazen, klimatizaciju, renovirali terene na obali Palićkog jezera. Hvala svim službama koji pomažu radu resora kojeg vodim, a i ovaj projekat je urađe u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. 

1045_7.jpg


Ni natpisa "Hoćemo tartan" više neće biti, prekio ga je, upravo, tartan. - Često sam prolazio ovuda i mogao sam da vidim šta piše na terenu i raznim panoima oko terena. Obećanje smo dali, ali i predstavili plan realizacije. Prioritet nam je bio da rešimo teren u OŠ "Jovan Mikić", potom smo radili teren u Prvomajskoj ulici, a tada sam rekao da se sledeći put vidimo u Aleksandrovu. Tako je i bilo.

Ognjen Golubović iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje pojasnio je sam proces rada. - Danas smo radili prvi sloj, osnovno od gume, a u subotu ledi postvljanje zaštitnog i habajućeg sloja. Linije ćemo crtati u ponedeljak, a već u utorak na terenu se može nastaviti sa igranjem basketa. Ukupna vrednost radova je oko 1,3 miliona dinara, a u narednom periodu menjamo i mobilijar, klupe, kante, stolove a pojačaćemo i rasvetu. Biće ovo pravi mali sportski centar.

1045_1.jpg 1045_3.jpg

Bolji uslovi dočekaće sportiste i rekreativce u Dudovoj šumi. U toku su radovi na zameni drvenih sprava koje su bile dotrajale. - Do srede bi sve trebalo da bude gotovo, ostalo nam je još da uradimo sprave za trbušne i leđne mišiće. Napravili smo i nove prilaze, da se lakše dolazi do sprava, napravljen je i novi put do bazena. Više nema problema sa prolaskom, kao što je bilo ranije. Staza je sada osvetljena, a preostaje nam i da zamenimo table na terenu za košarku kraj Hale sportova. Svako ko dođe u Dudovu šumu, zaista će moći da uživa – istakao je Dragan Rudović, predsedik Saveta MZ Dudova šuma, koji je obišao radove i predstavio ih Nemanji Simoviću, članu GV Subotice zadežnom za sport i Dejanu Vukoviću, v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice.

1045_4.jpg 1045_5.jpg

1045_6.jpg

  Share on Facebook