04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Treći u Srbiji u City Gamesu
23.07.2018.

Ekipa Sportskog saveza grada Subotice koja je predstavljala grad Suboticu na finalnom takmičenju najboljih ekipa Srbije, City Games (nekadašnje Igre bez granica) zauzela je treće mesto i zasluženo se okitila bronzanim medaljama.

Finalne igre su održane na Zlatiboru na olimpijskom bazenu hotela Olimp gde je učešće obezbedilo ukupno 6 ekipa predstavnika gradova preko polufinalnih takmičenja. Kiša koja je u određenom momentu padala za vreme takmičenja nije omela Subotičane u nameri da ostvare dobar plasman. U svom prvom nastupu na finalnom takmičenju ekipa Subotice je u konačnom poretku zauzela odlično treće mesto iza Kragujevca, koji je ptrostruki uzastopni pobednik ovog takmičenja i Kikinde. Dok su se iza subotičana našli četvrtoplasirana ekipa Zaječara, petoplasirano Užice i šestoplasirani Knjaževac. Pobednik se kvalifikovao za evropsko City Games finale, sa još 15 zemalja, koje će se odigrati 2020. godine u Luksemburgu.

Ekipe sastavljene od šest takmičara, od kojih dve moraju biti ženskog pola takmičile su se u 6 igara: leteći vaterpolo, pravljenje vina, spasavanje turistkinje, pršuta, vodena košarka (vošarka) i veslo. Nakon nešto slabijeg početka u prve dve igre, subotičani su bili veoma ubedljivi u igri spasavanja turistkinja i sa makismalnih deset bodova stigli na drugu poziciju. Treće mesto u "pršuti" spustilo ih je za jedno mesto te je plasman u vošarci mogao da utiče na konačan plasman. Nažalost Kikinda je u ovoj igri bila nešto bolja pa je pred odlučujuću poslednju igru imala malu bodovnu prednost na drugoj poziciji, dok je prvo mesto suvereno držala ekipa Kragujevca.

Subotičani su kolektivnost i veliku borbenost pokazali u poslednjoj igri gde su u borbi za polufinale posle velike borbe savladali odlični Knjaževac. Nažalost, polufinale u veslanju su izgubili od Kikinde zbog velikog premora iz prvog dulea protiv Knjaževca dok je Kikinda odmorna ušla u ovaj duel pošto su kao drugoplasirani do tada bili direktno u polufinalu. Snagu, odlučnost za uspehom i veliku volju subotičani su demonstrirali u borbi za treće mesto u veslanju kada su vrlo brzo "odvukli" Zaječar i time samo potvrdili osvajanje bronzane medalje.

1047_1.jpg

Ekipu Sportskog saveza grada Subotice na finalnom turniru sačinjavali su: Bojan Rašković, Dejan Franjković, Miloš Vucelić, Srđan Dakić, Noemi Priboj i Milica Šoštarec.

Velike zasluge za ovogodišnje uspehe imaju Mina Mastilović, Nora Bognar i Milan Ivošević koji nisu bili na Zlatiboru, ali su bili deo ekipe u Subotici i Somboru. Mina je bila na državnom takmičenju u plivanju, Nora na Evropskom kupu u sportskom penjanju a Milan Ivošević na godišnjem odmoru. Uspeh pripada i "motivatoru" na takmičenju u Subotici, Vladimiru Dvorniću koji je takođe na godišnjem odmoru.

1047_2.jpg 1047_4.jpg

1047_5.jpg 1047_6.jpg

1047_7.jpg 1047_8.jpg

1047_9.jpg

  Share on Facebook