04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Izrael osvojio turnir
12.09.2018.

Reprezentacija Izraela osvojila je 25. Memorijalni turnir Stevan Vilotić - Ćele. Posebna čar ovogodišnjeg turnira je bila što se do poslednjeg minuta završnih utakmica nije znao pobednik i konačan plasman. Sve četiri reperezentacije imale su svoju šansu za osvajanje pobedničkog pehara.

U poslednjem trećem kolu Izrael i Srbija su podelili bodove odigravši 1:1, a pobednika nije bilo ni u drugom susretu iako je postignuto četiri gola. Crna Gora i Mađarska  su nakon devedeset minuta meč završili rezultatom 2:2. Konačan redosled ekipa je bio sledeći:

  1. Izrael
  2. Mađarska
  3. Crna Gora
  4. Srbija
1059_1.jpg

Nakon završnog meča Memorijala „Stevan Vilotić Ćele“ uručene su nagrade za najbolje pojedince i reprezentativce. Ceremonija dodele počela je simboličnim činom, Ilija Petković, predsednik Stručnog odbora FSS, uručio je dres Srbije sa brojem 25 Svetlani Vučić Vilotić, kao zahvalnost za četvrt veka održavanja Memorijala.

Najbolji golman je Daniel Peretz, čuvar mreže Izraela, a trofej mu je uručio Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. Za najboljeg strelca proglašen je Tal Daon, reprezentativac Izraela, a priznanje mu je uručio Goran Arnaut, jedan od bivših učesnika turnira. I priznanje za najboljeg igrača otišlo je reprezentativcima Izraela, a zaradio ga je Yoni Sisay, nagradu je uručio Vanja Radinović, direktor Omladinske škole FK Partizan. Nir Levin, trener Izraela, je najbolji trener turnira, a trofejom ga je darivala Svetlana Vučić Vilotić. Konačno, priznanjem za najtalentovanijeg igrača Srbije nagrađen je Željko Gavrić, a darovala ga je takođe Svetlana Vučić Vilotić. Nagradu „fer plej“, koja nosi ime po Ivici Kajdočiju, zaslužila je selekcija Srbije, uručio ju je Božidar Spajić, brat Ivice Kajdočija.

Priznanje za četvrto mesto kapitenu reprezentacije Srbije pehar je uručio je Ivan Đukanović, koordinator za mlađe selekcije u FSS-u. Reprezentaciji Crne Gore za osvojeno treće mesto pehar je uručio Milovan Mitić, predsednik Omladinske komisije FSS. Drugoplasiranoj reprezentaciji Mađarske pehar je uručio Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu, dok je pobednički pehar kapitenu Izraela predao Ilija Petković, predsednik Stručnog odbora FSS

  Share on Facebook