04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica nastavlja sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu
06.10.2018.

Subotica nastavlja sa ulaganjima sportsku infrastrukturu. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta Nemanja Simović i vd generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković, obišli su radove na postavljanju travnate podloge i izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu, kao i rekonstruisane sportske terene na Paliću, kod Sportsko-rekreativnog centra „Janko Pejanović“, gde je na dva odbojkaška i jedan košarkaški teren postavljena tartan podloga.

1063_1.jpg

Radovi na postavljanju nove travnate podloge na subotičkom Gradskom stadionu teku planiranom dinamikom, rekao je, obraćujući se medijima, gradonačelnik Bogdan Laban i dodao da se ti radovi izvode u saradnji sa Pokrajinskom vladom. – Za realizaciju ovog projekta, ukupne vrednosti 20 miliona dinara, sredstva u visini od po 10 miliona dinara obezbedili su Pokrajinska vlada i Grad Subotica. U toku su i radovi na izgradnji nove atletske staze, koja će biti završena tokom novembra, rekonstrukciji svlačionica i svih toaleta na stadionu. Ukupna vrednost te investicije je 67 miliona dinara, a sredstva za taj projekat u celosti je obezbedila Vlada Srbije. Već vodimo intenzivne razgovore sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije kako bismo obezbedili sredstva da naredne godine uradimo i kompletnu rekonstrukciju tribina i postavimo nove plastične stolice. Na ovaj način ćemo ispuniti sve uslove za odigravanje utakmica evropskog ranga u našem gradu

1063_2.jpg

Uz podsećanje da su posle više decenija rekonstruisani sportski tereni na Paliću sportistima, rekreativcima i građanima predati na upotrebu uoči ovogodišnjih prvomajskih praznika, gradonačelnik Laban je naveo da je zahvaljući kompaniji NIS i donaciji od tri miliona dinara postavljena tartan podloga na tri prelepa terena – dva odbojkaška i jedan košarkaški, i postavljena zaštitna mreža. – Pozivam i druga društveno odgovorna preduzeće da se priključe jednom odgovornom poslu koji radi lokalna samouprava, da zajednički obnovimo sve što se može uraditi u gradu kako bismo decu i omladinu okrenuli sportu. Da ih vaspitavamo i sklonimo sa ulice, da radimo neke pozitivne stvari. Verujem da ćemo u tome uspeti, kao što smo i do sada uspevali da realizujemo sve značajnije poslove – istakao je gradonačelnik Laban.

1063_3.jpg

  Share on Facebook