04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Počele prijave za Novogodišnji turnir u malom fudbalu
07.11.2018.

U toku su pripreme za organizaciju tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji će, u periodu od 9. decembra 2018. do 12. januara 2019. godine doživeti svoje 46. izdanje. Kako je to najavljeno na konferenciji za štampu, i ove godine će se za titulu najbolje ekipe boriti 32 tima, ali i za nagradni fond od ukupno 550.000 dinara.

– Navikli smo subotičke ljubitelje malog fudbala da u okvioru novogdišnjih praznika održavamo ovaj turnir, a potrudićemo se da ga, u saradnji sa Sportskim savezom Subotice i Sportskim savezom Srbije, organizaciono dignemo na još viši nivo. Ove godine će naglasak biti i na mlađim uzrastima, tako da ćemo, za razliku od prošle, imati takmičenje dve generacije naših mladih sugrađana. Turnir za najmlađe se prošle godine pokazao kao dobra, pa ćemo program duplirati – ističe Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu.

Organizacija je poverena Sportskom savezu Subotice, kao i prošle godine, podršku daje i Sportski savez Srbije, dok je tehnički organizator JKP „Stadion“. Veliku pomoć oko organizacije pružiće i nekoliko subotičkih firmi koje su ovaj Novogodišnji turnir preopoznale kao sportsku manifestaciju koja ima posebno interesovanje kod naših sugrađana i koju zbog toga treba podržati.

– Očekujemo da kvota od 32 ekipe bude brzo popunjena, pa apelujemo na zainteresovane ekipe da se što pre prijave, a to mogu učiniti svakog radnog dana u prostorijama Sportskog saveza Subotice. Prijave su najkasnije do 6. decembra, za kada je zakazano žrebanje. Uspeli smo da uskladimo kalendar turnira sa obavezama sportskih klubova koji koriste Halu sportova, kako za treninge, tako i utakmice – ističe Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

1064_1.jpg

Kotizacija za učešće je, kao i prošle godine, 12.000 dinara po ekipi, prvo mesto donosi nagradu od 400.000 dinara, drugo 100.000, a treće 50.000 dinara. Pored ovoga, biće podeljene i nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana takmičenja. Cena ulaznice je ostaje na nivou od 100 dinara. Što se takmičenja mlađih kategorija tiče, nastupaće ekipe koje čine igrači 2008. i 2010. godišta, a za njih se kotizacija ne plaća. Kao i prošle godine, igra se po svim futsal pravilima, sa razlikom da je broj igrača na terenu 5+1. – Želeli smo da izađemo u susret domaćim ekipama, koje su, na ovaj način, konkurentnije kada odmeravaju snage sa profesionalnim ekipama – dodaje Vuković.

Sve informacije oko turnira i prijava mogu se dobiti na telefone 024/553 306 ili na 064/22-03-407, odnosno lično u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice

  Share on Facebook