04.10.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Završena rekonstrukcija Gradskog stadiona
01.12.2018.

Subotički sportisti su nakon dugi niz godina dočekali da se rekonstruiše Gradski stadion. Nakon 40 godina ovo je bilo prvo ozbiljnije ulaganje u ovu sportsku infrastrukturu. Na stadionu je postavljena nova trim staza sa kompletnim borilištima, urađena potpuna rekonstrukcija travnate podloge uz promenu drenaže, zalivni  sistem. sanirane su i klupske prostorije, svlačionice Ženskog fudbalskog kluba Spartak i Atletskog kluba Spartak.

Sve radove je vrlo kvalitetno izvršila firma "SMB gradnja". Republika je u rekonstrukciju Gradskog stadiona uložila 67 miliona dinara, dok su Pokrajina i Grad uložili po 10 miliona, za promenu travnate površine. Ovom rekonstrukcijom uz najavljenu obnovu svih tribina tokom sledeće godine Gradski stadion u Subotici će biti jedan od najprimerenijih u regionu. Završetak radova danas su svečano obišli najviši funkcioneri grada Subotice, AP Vojvodine i Republike Srbije.

1069_3.jpg

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je važnost ovih radova za Suboticu - Poznati smo bili kao grad velikih, ali nikada dovršenih projekata. Sada je drugačije, pa nakon 40 godina, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine Subotica dobija modernu atletsku stazu i travnatu podlogu koja je na nivou našeg najvećeg stadiona - popularne "Marakane". Naši klubovi sada imaju mogućnost da svoje velike evropke utakmice igraju u Subotici. Uz ovo, pre godinu i po dana smo završili postavljanje reflektora, a sada je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije da ovaj sportski objekat dobije i moderne tribine.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović pohvalio je ovu rekonstrukciju kao odličan primer uspešne saradnje tri strane – Na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade Vojvodine pripremili smo i polako realizujemo čitav niz projekata i to zaista predstavlja dobar način rada. Na pretprošloj sednici je doneta odluka da se zajednički investira u rekonstrukciju stadiona u Subotici i Zrenjaninu. Vlada Srbije je izdvojila značajna sredstva, a mi smo pomogli u rekonstrukciji travnate podloge. Fudbalski klub Spartak, Ženski fudbalski klub Spartak i Atletski klub Spartak će moći da koriste ovaj rekonstruisani stadion. Tu ne smemo stati, u toku je priprema projekta za rekonstrukciju tribina, svega onoga što nije do sada urađeno, i verujem da će Subotica uskoro imati potpuno rekonstruisan stadion i imati čime da se ponosi. Kada sve pripremimo na vreme, kada je izvođač na visini zadatka, zajedničko planiranje i realizacija donose kvalitet kojim smo zadovoljni.

1069_2.jpg

Ispred Republike Srbije na otvaranju stadiona prisustvovao je i Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine. – Sport je poznat po tome da tim pobeđuje, da grupa može da uradi mnogo, a to možemo da vidimo i u Subotici. Posle 40 godina smo su timski duh i rad podarili jednoj lokalnoj samoupravi ovakav sportski objekat. Svi zajedno moramo da budemo ponosni, jer smo na terenu koji je isti svuda u Evropi, modernom fudbalskom terenu koji je odgovarajući za odigravanje najkvalitetnijih i najbitnijih utakmica. Posebno sam ponosan na atletsku stazu, prošli put ste mogli da vidite rupe na tartan stazi, a nije bilo prostora za bacačke discipline, skok udalj i troskok. Sada u Subotici imate odlične uslove za treniranje fudbala, atletike, ali i svih bazičniih sportova, kao i za takmičenja, međunarodnog ranga. Ne želimo da se na ovome zaustavimo, sledi rekonstrukcija šireg dela stadiona, da i građani Subotice koji prate sport imaju najbolje uslove.

1069_1.jpg

  Share on Facebook