29.02.2020. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolisti Srbije na bazenu SRC Prozivka ubedljivi protiv Rumunije
20.02.2019.

Pred prepunim bazenom SRC Prozivka podmlađena reprezentacija Srbije je savladala Rumuniju sa 13:6 i time pred poslednje kolo u grupi stigla do prvog mesta. 

Nije bilo rezultatske neizvesnosti, naši reprezentativci su od samog početka nametnuli visok tempo i na kraju uverljivo trijumfovali. Propustili su srpski igrači nekoliko odličnih prilika u napadu željni da što pre realizuju svoju dominaciju. Sa druge strane Rumuni su se vidno mučili u napadu i teško stvarali prilike za gol.

Prvu četvrtinu Srbija je dobila sa 3:1, golovima Lukića, Mandića i Jankovića. U drugom periodu još dominantnija igra delfina, redom su pogađali Drašović, Mandić, Vučinić i Lazić te se na odmor otišlo sa vodstvom Srbije od 7:2. Nije se promenila situacija na bazenu ni u nastavku susreta. Srbija je ponovo postigla četiri gola u jednoj četvrtin. Niz je započeo Drašović, nakon čega je usledila uspešna brza kontra Jankovića u finišu četvrtine, prvenac postiže Velkić da bi četiri sekunde pre kraja trećeg perioda Mandić još jednom zatresao mrežu. U poslednjoj četvrtini Srbija je smanjila pritisak. Postigli su delfini dva brza gola preko Stojanovića i Lukića za veliku prednost od 13:4. Do kraja utakmica Rumunija je iskoristili opuštenost naše reprezentacije i malo ublažila poraz.

Nakon utakmice za najboljeg igrača susreta proglašen je Dušan Mandić strelac 3 gola u ovom susretu. Priznanje mu je predao Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije.

Po rečima čelnih ljudi vaterpolo saveza Srbije, Subotica se pokazala kao dobar domaćin i u narednom periodu može da računa na nove akcije najboljih svestkih vaterpolista 

1086_5.jpg 

Srbija – Rumunija 13:6 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2)

Bazen Prozivka. Gledalaca: 400. Sudije:Ahladotis (Grčka), Kovač Šatlos (Mađarska). Igrač više: Srbija 9 (3), Rumunija 6 (2). Peterci: Srbija 2 (2).

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 3,Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. Selektor:Savić.

Rumunija: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan. Selektor: Jordake.

1086_4.jpg 1086_6.jpg

1086_7.jpg 1086_1.jpg

1086_8.jpg

  Share on Facebook