29.02.2020. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Podeljene nagrade u akciji Medalja Lajoš Vermeš
19.02.2019.

Najboljim sportistima Subotice po trinaesti put su uručene nagrade u okviru akcije Medalja "Lajoš Vermeš". Najbolji sportista Subotice u ovoj akciji je rvač Davor Štefanek koji je četvrti put u karijeri, a treći put zaredom primio Medalju Lajoš Vermeš.

Akciju Medalja Lajoš Vermeš podržava Sportski savez Subotice uz pomoć gradskog resora za sport i omladinu a uspešno je organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” na čelu sa istaknutim sportskim novinarom Nikolom Stantićem. Organizator akcije okupio je žiri od trideset ljudi, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera koji su svojim glasovima odredili konačnu rang listu. Plakete najboljima predao je Mihalj Vermeš unuk Lajoša Vermeša čiji sportski duh promoviše ova Akcija.  

Nagrađene sportiste i prisutne goste pozdravio je i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković koji je istakao da ova Akcija ima posebnu draž zbog činjenice da se bira najboljih deset sportista u apsolutnoj kategoriji u kojem jednak tretman imaju seniori kao i mlađi sportisti. Zahvalio se na još jednoj  uspešnoj organizaciji i napomenuo značaj što Akcija nosi ime Lajoša Vermeša koji je izuzetno zaslužan za razvoj sporta u našem gradu.  

1087_2.jpg

Za najboljeg sportistu izabran je rvač Spartaka, Davor Štefanek, dok je najbolji klub, Ženski fudbalski klub Spartak. Medalje „Lajoša Vermeša” su dobili i Tamaš Kajdoči (Klub dizača tegova Spartak) na drugom i Andrej Barna (Plivački klub Spartak) na trećem mestu. Kao i ranijih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama. Četvrto mesto dele Violeta Slović (Ženski fudbalski klub Spartak) i Leona Rogić (Klizački klub Spartak). Peti je Nemanja Ćalasan (Fudbalski klub Spartak ŽK). Na šestom mestu se nalaze Nora Bognar (Planinarski klub Spartak) i Ervin Rožnjik (Klub dizača tegova Spartak), sedmi je Danilo Dulić (Plivački klub Spartak), osmi Miljan Milović (Muški odbojkaški klub Spartak), dok deveto mesto dele Nikola Sedlak (Šah klub Spartak) i Stefan Kostadinović (Stonoteniski klub Spartak). Na desetom mestu se nalazi Uroš Kojadinović (Rukometni klub Spartak).

I ove godine je dodeljena medalja za sportski podvig godine. Ovo priznanje od 2019. godine nosi ime po nedavno preminulom stonoteniseru Spartaka Luki Andrašiću, a zaslužio ga je talentovani fudbaler Vanja Zvekanov koji je, uz ogroman talenat i još veću upornost, pronašao put do italijanske Đenove.

1087_1.jpg

Davor Štefanek je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2018 godine osvojio srebrnu medalju što je u najvećoj meri i uticalo da ponovo bude dobitnik priznanja u svom gradu što mu posebno imponuje – Nekako su mi najdraža priznanja koja dobijam u Subotici, jer je to moj grad. Drago mi je što sam ponovo najbolji, ali bih voleo da me uskoro zamene i neki od mlađih sportista koji se već ističu u Subotici, pre svih Tamaš Kajdoči, Andrej Barna, Leona Rogić... Hvala i mojim saradnicima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili da se pripremim za Svetsko prvenstvo i da pokažem da sam i dalje među najboljim rvačima sveta. Želja mi je da se od aktivnog rvanja oprostim na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i da svima donesem još radosti kao sportista. Plan je potom da se posvetim sportskom radu, a kasnije i trenerskom poslu. Najviše bih voleo da budem trener svom sinu Matiji.

1087_3.jpg

Organizator akcije Nikola Stantić - Ovo je samo još jedna od akcija u Subotici kroz koju se slavi sport, ali i čuva sećanje na jednog od najsitaknutijih začetnika sportske ideje na severu Bačke, velikog sportistu, sportskog radnika, mecenu, a po svojim shvatanjima, pionira modernog sporta u Subotici. Da je i 2018. godina u našem gradu bila u znaku sporta i sportista potvrdila je i ova jedinstvena rang-lista na kojoj su obuhvaćeni najbolji, rezultati i trud sportista teraju i nas koji smo na drugi način vezani za sport, da istrajemo u ovakvim akcijama

  Share on Facebook