10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Zahvalnost konjičkog kluba Bačka
27.02.2019.

Konjički klub Bačka održao je godišnju Skupštinu na kojoj su se u svečanom delu zahvalii Sportskom sabezu grada Subotice na odličnoj saradnji i pomoći u radu. Rukovodstvo Kluba, na čelu sa Miodragom Zagorcem, podnelo je izveštaj o radu, predstavili su plan trka za 2019. godinu, proglasili najbolje takmičare i zahvalili se organizaciojama i pojedincima koji su pomogli Klubu.

Kako je istakao Zagorac, protekla sezona je bila vrlo dobra za KK Bačka koji je bio domaćin u osam trkačih dana, uz završne trke revijalnog karaktera. Među osam kasačkih okupljanja izdvojilo se nekoliko izuzetnih, poput za Suboticu tradicionalnih trka "Dužijanca", "Subotiča milja", "Trka Grada Subotice", a na severu Bačke su održane i sve tri trke iz "Derbi" grupe. Planovi za novu sezonu koja startuje u aprilu otkrivaju da će u Bačkoj uspeti da zadrže nivo od osam trkačkih dana, da će biti nastavljen tradicija održavanja najpoznatijih trka, ali da će ovaj klub biti i ove godine domaćin najvažnije trke u karijeri svakog kasača – "Derbija". 

U drugom, svečanom delu, podeljena su priznanja za najbolje članove KK Bačka u više kategorije, a nisu zaboravljeni ni svi oni koji su na neki način pomogli održavanje trka u 2018. godini, odnosno oni koji daju doprinos razvoju konjičkog kasačkog sporta. Među dvogodim kasačima prvo mesto zauzelo je grlo San Siro, drugo Morena Lobel, a treče Liktor Crown. Kod trogodaca je poredak sledeći: Alfa Varenne, Silverado, Destro Ferm, a kod četvorogodih kasača Iago d' Amore, Flekica, Angela. Najbolje starije grlo je Nadir Three, slede Ragi Cocks i Pan Keč. Najbolji trener je Branislav Mukić, ispred Nikole Poljakovića i Antuna Horvatskog, najbolji vozač je Josip Gabrić, ispred Branislava Mukić i Stane Peić Tukuljac. Na rang-listi vlasnika prvi je Petar Žužić, a slede Pavle Crnković i Antun Horvatski, a kod odgajivača Branislav Mukić ispred Lazara Balaževića i Josipa Stantića.  Dodeljene su i dve posebne nagrade. Uvedeno je novo priznanje, za najboljeg mladog vozača, a ono je otišlo u ruke Borisa Milodanovića. Posebno priznanje zaslužio je Mitja Kos, sudija iz Slovenije, koji je, kako sam kaže, pomogao da se napravi i nekoliko koraka napred po ovom pitanju.

U svečanom delu priznanja su dodeljena onima koji su pomogli u održavanju trka u 2018. godini kao i u popularizaciji konjičkog sporta i KK Bačka. Konjički klub je posebno priznanje dodelio Sportskom savezu Subotice koji je primio generalni sekretar Dejan Vuković. Zahvalnice su dobile i firme koje su pomogle u organizaciji trka kao i neke medijske kuće koje su ispratile sve kasačke trke i bile pravi promoteri kasačkog sporta. 

1089_1.jpg

    

  Share on Facebook