21.09.2020. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Arena pobednik turnira Igrajmo za 16 - Subotica 2019
24.03.2019.

U sporrtskom centru u Prvomajskoj ulici održan je Turnir grada Subotice u organizaciji Sportskog saveza Subotice a u sklopu Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16"  koju organizuje medijska kuća RTS u znak sećanja na poginule tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a.

Pobednik turnira je ekipa Arena koja je u finalu sa 4:1 savladala rvački klub Spartak. Učestvovalo je ukupno osam ekipa a takmičenje se odvijalo po Kup sistemu.Pobednička ekipa predstavljaće grad Suboticu na završnom turniru 2iGrajmo za 16" koji će se održati u Beogradu 6. i 7. aprila uz učešće pobednika osam gradova koji su podeljeni u dve grupe. Subotica se nalazi u grupi sa Šapcom, Požarevcom i Kragujevcom. U prvoj utakmici Arena pobednik današnjeg takmičenja koji će predstavljati Suboticu sastaće se sa pobednikom iz Šapca. 

1092_2.jpg

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković zahvalio se ekipama na učešću -  Rado smo i ove godine prihvatili da budemo domaćin ovakvog turnira i da Subotica ima svog predstavnika na turniru koji se preko sporta i druženja priseća na postradale radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja. Učešće je bilo besplatno i drago mi je da se odazvao ovako veliki broj ekipa. Ovo je bila prilika da se kroz sport i druženje prisetimo poginulih ljudi zaposlenih u RTS-u u nadi da se ovakva tragedija nikada više ne ponovi. Zahvalio bih se JKP Stadion što su nam ustupili teren, sudijskoj organizaciji Gradskog fudbalskog saveza kao i pojedincima koji su izdvojili svoje slobodno vreme i pomogli nam da organizujemo ovaj turnir.  

1092_1.jpg

Gosti na turniru su bili i predstavnici organizacionog odbora Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" koji su ispratili sve utakmice. Svetozar Stanković je urućio pobednički pehar predstavniku ekipe Arena i poželeo im puno sreće u Beogradu.- Radio televizija Srbije dvadeset godina organizuje memorijalni turnir za naše postradale kolege. Od pre četiri godine pored fudbala imamo i turnire u basketu, stonom tenisu, elektronskoj PES igri. Pre sedam godina porodice nastradalih izašle su idejom da se i u drugim gradovima organizuje memorijalni turnir a ove godine na se u većem broju priključuje i dijaspora. Zahvalio bih se Sportskom savezu Subotice koji je uspešno organizovao današnji turnir sa kojim su još jednom dokazali da je Subotica grad sportova.  

Rezultati utakmica:

Četrvtfinala:

  • Daraboš Nova – Q Bar 0:4, 
  • Elektrodistribucija – Arena 6:7- 4:4 (posle penala), 
  • Rvački klub Spartak – Full feel 4:3, 
  • Fudbalske sudije – Ravel 1:4. 

Polufinala:

  • Q Bar – Rvački klub Spartak 2:3, 
  • Arena – Ravel 4:2.

Finale:

  • Rvački klub Spartak – Arena 1:4
 
1092_3.jpg

1092_4.jpg
  Share on Facebook