10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica osvojila turnir gradova - Igrajmo za 16
07.04.2019.

Ekipa Subotice po prvi put je uspela da osvoji turnir gradova u okviru Memorijala "Igrajmo za 16" u spomen na žrtve bombardovanja zgrade RTS-a. Subotičani su u toku dva dana bili najbolji u konkurenciji 8 gradova i sledeće nedelje nastavljaju takmičenje u borbi za superfinale. 

Odlazak na završni turnir u Beograd organizovao je Sportski savez Subotice. Gradovi su bili podeljeni u dve grupe, Subotica je bila zajedno sa Šapcom, Kragujevcom i Požarevcom dok su u drugoj grupi bili Zrenjanin, Bor, Niš i Vrnjačka Banja.

U subotu 6. aprila odigrane su utakmice u grupnoj fazi. Subotica je u prvom meču savladala Šabac sa 3:0, da bi u drugom susretu bili poraženi od Požartevca sa 2:0. U odlučujućem meču za nastavak takmičenja subotičani su bili bolji od Kragujevca i pobedom od 2:0 zauzeli drugo mesto u grupi iza Požarevca.

Nastavak takmičenja održan je u Posko Areni u nedelju 7. aprila odlučujućim utakmicama za konačnog pobednika. U polufinalu subotičani su savladali ekipu Niša minimalnim rezultatom od 1:0. U finalu ih je čekala ekipa Požarevca koja ih je jedina pobedila na završnom turniru i koja do tada nije osetila gorčinu poraza. Odličnom taktikom iznenadili su rivala i poveli u ranoj fazi utakmice sa 1:0. Igrači iz Požarevca pojačali su pritisak ga golu i početkom drugog poluvremena uspeli da poravnaju na 1:1. Nisu se predavali subotičani, strpljivom i krajnje požtrvovanom igrom opasno su zapretili par puta da bi trideset sekundi pre kraja preko Lazinice stigli do konačne pobede od 2:1. Pobednički pehar pobedniku Gradova "Igrajmo za 16" koji je predao Veselin Grozdanić tako se po prvi put našao u rukama subotičana. 

Ekipa Subotice nastupila je u sastavu: Bjelica Miloš, Ivančić Jovan, Selak Miloš, Ivanišević Nikola, Kalajdžić Luka, Đukić Stefan, Zdravko Maravić, Kornel Sabo, Lazinica Nenad i Gojko Ćuk.   

1094_1.jpg 

  Share on Facebook