10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Zlatna medalja posade Mačković - Vasić na Svetskom Kupu
12.05.2019.

Srpski dvojac koji čine Martin Mačković (VK Palić Subotica) i Miloš Vasić (VK Partizan Beograd) osvojili prvo mesto u finalu Svetskog kupa u Plovdivu (Bugarska) pobedivši posade Hrvatske, Španije, drugu posadu Srbije (Pivač, Đerić), Bugarske i Kube.

Mačković i Vasić su stazu dužine 2.000 metara preveslali za 6:34.050 i time bili bolji od olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka, braće Šinković iz Hrvatske. Imali su najbolje vreme i među deset veslačkih posada u dve kvalifikacione trke na Svetskom kupu u Plovdivu, bolje čak i od svetskih prvaka.

- Ovo je veliki uspeh i za nas i za Srbiju, a naročito za Veslački klub Palić čiji je Martin član. Nadamo se da će biti još lepih iznenađenja jer je posada Mačković - Vasić tek počela svoju karijeru imajući u vidu da njih dvojica zajedno veslaju tek tri nedelje. Verujem da će otići i na Olimpijske igre i da će iscrtati novu istoriju sporta Subotice i Palića, a i Srbije - izjavio je danas Tomislav Zvekanović, predsednik Veslačkog kluba Palić i prvi trener Martina Mačkovića.

1100_1.jpg

- Veoma se radujem ovom uspehu. Intezivno smo se pripremali za ovo takmičenje i ovo je rezultat toga. Sve je išlo po planu i mislim da sam u znatno boljoj formi nego što sam bio prošle godine. Vasićev i moj cilj je da učestvujemo na Olimpijskim igrama sledeće godine u Tokiju - izjavio je u Plovdivu član reprezentacije Srbije i Veslačkog kluba „Palić“ Martin Mačković.

Mačković i Vasić će učestvovati i na Evropskom prvenstvu za seniore koje će se od 31. maja do 2. juna održati u Lucernu u Švajcarskoj, a najvažnije takmičenje za njih dvojicu će biti Svetsko prvenstvo za seniore koje će se održati od 25. avgusta do 1. septembra u Lincu u Austriji, na kojem će pokušati da postignu normu za učešće na Olimpijadi sledeće godine u Tokiju u Japanu.

  Share on Facebook