10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vladimir Torbica se oprostio od fudbala
23.05.2019.

Kapiten FK Spartak oprostio se od fudbala nakon 12 godina provedenog u redovima subotičkih golubova, gde je poslednjh deset godina bio kapiten. Kapiten je ispraćen revijalnom utakmicom između sadašnjih i bivših saigrača Vladimira Torbice, a kasnije svečanom proslavom koja je održana u restoranu Spartak. 

Na svečanoj proslavi bio je veliki broj zvanica, među kojima su bili i istaknuti gosti, Vanja Udovičić - ministar sporta Vlade Republike Srbije, Tomislav Karadžić- počasni predsednik FSS, Bogdan Laban gradonačelnik Subotice, Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije, Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, veći broj trenera koji su u posednjih desetak godina radili na mestu šefa struke, prijatelji Vladimira Torbice koji su zajedno s njim igrali, veterani kluba i mnogi sportski radnici. 

Goste je prvo pozdravio počasni predsednik FK Spartak, Dragan Simović koji se Torbici zahvalio na velikom doprinosu u razvoju kluba i poželeo mu puno sreće u daljem radu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je još jednom podsetio prisutne da će u Subotici krajem jeseni započeti sa totalnom rekonstrukcijom Gradskog stadiona koji će sledeće godine ispunjavati visoku Euro 4 normu za odigravanje međunarodnih utakmica. Goste je pozdravio i počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić nekadašnji predsednik FK Spartak. Vladimiru je poželo sve najbolje u daljem radu istakavši da mu je mesto u nekim od organa FSS. 

 

 

1101_3.jpg

 

1101_2.jpg

Prigodan poklon desetogodišnjem kapitenu Spartaka uručio je Dragan Simović, počasni predsednik kluba kao i potpredsednik kluba Branislav Savić. Ispred FSS Vladimiru Torbici plaketu je uručio Tomislav Karadžić. Plaketu u ime Grada i Sportskog saveza Subotice, Vladimiru uručio je i  Bogdan Laban gradonačelnik Subotice za nemerljiv doprinos u razvoju sporta i promociju Subotice. Poklon je dobio i od svojih bivših saigrača koji su se zahvalili svom kapitenu.

1101_1.jpg

Uprava kluba je iskoristila priliku da se zahvali nekim pojedincima i nagradi najbolje fudbalere. Dragan Simović je posebna Priznanja dodelio Tomislavu Karađiću za veliki doprinos razvoju FK Spartak, potpredsedniku Željku Kneževiću i Močilu Rajiću. Posebno priznanje dodeljeno je i Draganu Đorđeviću, Zoranu Ivanoviću i Vladimiru Gaćinoviću koji je ostvario najbolji rezultat u istoriji FK Spartak.

Ovom prilikom nagrađeni su i najbolji pojedinci u klubu. Nagrade najboljim fudbalerima u protekloj sezoni dodelio je novi predsednik kluba Nikola Simović. Za najboljeg igrača u protekloj sezoni proglašen je Stefan Denković. Najlepši gol u sezoni postigao je Nemanja Obradović u meču Spartaka i Radnika. Najlepša asistenciju napravio je Nemanja Glavčić. Nagrađeni su i najbolji igrači u svim starosnim kategorijama, za najboljeg omladinaca u protekloj sezoni proglašen je Filip Damjanović, najbolji kadet je Vukan Popović a najbolji u pionirskoj konkurenciji Vanja Kopunović. 

  Share on Facebook