10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Mladi fudbaleri FK Arena vicešampioni države
28.05.2019.

Mladi fudbaleri FK "Arena" ostvarili su izuzetan uspeh, osvojivši srebrnu medalju na finalnom turniru "SOS Lige Šampiona" koje je održano na Zlatiboru. Selekcija dečaka sastavljena od igrača 2008 godišta ostvarila je najbolji utisak u konkurenciji dvanaest ekipa najboljih iz cele Srbije, ali na kraju su u finalu poraženi od Cvene Zvezde iz Užica.     

Povodom velikog uspeha a u cilju promocije mladih sportista Mlade fudbalere Arene primio je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. – Drago mi je da ste ovako lepo predstavili maš Grad, pokazali ste se na terenu, ali i van njega kao pravi sportisti. Pokazali ste da se u Subotici igra dobar fudbal i da imamo veliku perspektivu u mlađim generacijama. Čestitam vam na velikom uspehu, trenirajte dalje i uživajte u fudbalu. 

1104_1.jpg

Na finalnom turniru ekipe su bile podeljene u četiri grupe sa po tri ekipe. FK Arena se ubedljivo plasirala u samu završnicu sa dva ubedljive pobede. U grupi su sa 5:1 pobedili Školu fudbala "Lane" iz Beograda i Novi Pazar sa 4:1. U četvrtfinalu su sa 4:0 pobedili školu fudbala "Voja Gačić" iz Pančeva da bi u polufinalu zabeležili još ubedljiviju pobedu od 6:0 nad školom fudbala "Ivica Avramović" i time se plasirali u finale. Finalni dvoboj protiv Crvene Zvezde iz Užica je idealno počeo vodstvom Arene od 1:0. Usledilo je niz dobrih prilika koje nisu iskorišćenje i kao po pravilu umesto da su povećali predenost protivnik je preokrenuo rezultat i na kraju slavio sa 4:2.

– Možemo biti prezadovoljni učinkom ove dece, ne samo na ovom turniru, nego na sve što rade. Siguran sam da je ovo jedna od najtalentovnaijih generacija koje je Subotica imala u poslednjih 10-15 godina. Ako nastave da rade, verujem da će dobar deo ove dece moći da napravi karijeru u fudbalu. - istakao je trener Dragomir Marinković i nastavio – Iza nas je veliki uspeh, zaslužna su za njega, pre svega deca, a veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i resoru za sport i omladinu Grada Subotice. Okrećemo se novim izazovima, sledi nam turnir u Apatinu, potom jedan od najjačih turnira u regionu, Kup "Vujadin Boškov" u Novom Sadu. Imaće deca tokom leta i malu pauzu da se odmore, a na jesen pripremamo tradicionalno takmičenje Arena Kup u Subotici. 

1104_3.jpg

FK Arena je nastupila u sledećem sastavu: Mateja Bavčević, Mihajlo Milinković, Aleks Makai, Miloš Bugračić, Andrija Šarčević, Lazar Vujović, Radovan Ristić, Ognjen Mesaroš, Vanja Temunović, Novak Carek, Novak Rakić i Andrej Srdić. 


  Share on Facebook