10.07.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Fudbalerke Spartaka osvojile duplu krunu
03.06.2019.

Fudbalerke Spartaka su nakon ubedljivog osvajanja prvenstva osvojile i Kup Srbije i time se još jednom okitile dvustrukom krunom u jednoj sezoni i pokazale da se najbolji ženski fudbal i dalje igra u Suboticiu. 

U finalu Kupa koje je odigrano na Gradskom stadionu u Subotici savladale su Crvenu Zvezdu, prošlogodišnjeg osvajača Kupa sa 3:1 i tako vratile pehar u Suboticu. Bio je ovo sedmi trofej Spartaka u najmasovnijem takmičenju. Utakmica je obilovala lepim akcijama i sa četiri gola. Subotičanke su povele u 23. minutu golom Tijane Filipović. Nakon primljenog gol beograđanke su krenule ofanzivnije ka protivničkom golu i u finišu prvog poluvremena uspele da poravnaju rezultat. Tenkov se uputila u šesnaesterac gde je oborila Kostićeva nakon čega je sudija pokazala na belu tačku. Aleksandra Savanović je bila precizna i izjednačila na 1:1.

U nastavku utakmice Spartak je brzo došao do novog vodstva. Rosa De Kosta je u 51. minutu oborena u kaznenom prostoru, siguran izvođač najstrože kazne bila je kapiten Violeta Slović za 2:1. Subotičanke su nastavile sa pritiskom želeći što pre da osiguraju pobedu. Napadačka igra im se isplatila, Rosa De Kosta postavila je konačnih 3:1 u 76. minutu.

Po okončanju utakmice usledila je ceremonija i dodela priznanja. Finalistima, ekipi Crvene Zvezde medalje je predao Bojan Vučković koordinator za ženski fudbal u FSS, dok im je pehar uručio Vlada Krstivojević predsednik komisije za ženski fudbal u FSS. Pehar pobedniku kupa kapitenu Spartaka Violeti Slović uručio je Momčilo Marić komesar za takmičenje.

1105_1.jpg

  Share on Facebook