08.04.2020. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prvenstvo Srbije u veslanju
01.07.2019.

Državno prvenstvo u veslanju održano je na Palićkom jezeru 29. i 30. juna. Prvog dana takmičili su se seniori da bi u nedelju drugi dan na prvenstvu snage odmerili juniori.

Prvenstvo Srbije održano je uz tehničku organizaciju Veslačkog kluba Palić i veslačkog saveza Srbije a uz pomoć Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i JP Park Palić. Takmičili su se i reprezentativci koji su ovo takmičenje iskoristili za predstojeća velika takmičenja. Ekipno najbolji utisak ostavili su veslači iz Smedereva, dok su reprezentativci bili bez premca u svojim klubovima.

Smederevo je odnelo pobede u dubl skulu za kadete (Dušan Popović, Veljko Vukašinović), skifu za kadete (Vuk Marković), četverac skulu za kadete (Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović), četverac skulu za kadetkinje (Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska) i skifu za seniore (Aleksandar Filipović). Pored Filipovića, koji je pobedio s 12 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Aleksandra Aleksandrova iz Partizana, i ostali naši reprezentativci su bili ubedljivi. Martin Mačković (Palić) i Miloš Vasić (Partizan) trijumfovali su u dvojcu, Miloš Stanojević (Tamiš) u skifu za lake veslače, dominantan je bio i četverac Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Nenad Beđik (svi Partizan) i Viktor Pivač (Grafičar) i Jovana Arsić u skifu. U dubl skulu prvo mesto je pripalo Đeriću i Vasiću.

U seniorskoj konkurenciji uspeha su imali i veslači Palića. Par Mačković (Palić) - Vasić (Partizan) ubedljivo je trijumfovao u dvojcu i najavio borbu za finale na Svetskom prvenstvu koje se održava u avgustu mesecu. Bronzane medalje su osvojile i palićanke Ana Miković, Milica Stambolija i Iva Zubelić sa koleginicom iz Crvene Zvezde Ivanom Filipović u skul četvercu. Bronzanom medaljom se okitila i Nikolina Đorđević u paru sa Anđom Simić iz ekipe Galeb u dublu skulu za seniorke.

1110_1.jpg

U nedelju, drugog dana državnog šampionata u svim disciplinama u tri starosne kategorije, na Palićkom jezeru su se nadmetali juniori. Zvezdi su najsjajnija odličja doneli četverac skul Minja Vizi, Iva Lazić, Maša Bezbradica i Maja Mišljenović, a Vizi i Lazićeva i u dvojcu i u dubl skulu. Novosadski Danubijus su obradovali skifista Dušan Stefanović, dubl skul Rastko Ratajac i Ivan Katić i četverac skul u kojem su sva trojica bili s Brankom Miloševićem. Pobedu je odneo i Danubijusov studentski osmerac u trci s Partizanovim. Prva mesta su osvojili i dvojac Andrija Jevtić i Nikola Soldatović (Smederevo), skifistkinja Andrijana Mijailović (Grafičar) i takmičari „crno-belih” i u četvercu i u osmercu. Najbolji je bio Partizan sa 6,25 zlatnih medalja i to sve u muškoj konkurenciji, dok je Zvezda svih 5,25 uzela prednjačeći u ženskoj konkurenciji.

Od veslača Palića drugog dana takmičenja bronzanu medalju je osvojio Milutin Bilbija u konkurenciji skif juniori.

  Share on Facebook