27.02.2021. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Talentovani subotički gimnastičar pozvan na međunarodni kamp
06.07.2019.

Filip Kulić, talentovani gimnastičar Partizana, dobio je vredno priznanje za niz dobrih rezultata u narednom periodu – nagrađen je mestom na desetodvenom kampu u Italiji, u organizaciji Evropske gimnastičke federacije, baš kao i njegov trener Robert Milutinović.

– Reč je o kampu za mlađe kategorije koji traje deset dana, a na kojem će učestvovati najveći sturčnjaci iz Evrope. Imali smo sreće da Srbija dobije jedno besplatno mesto za takmičara i trenera, a Filip je izabran kao najbolji. Kamp traje od 5. do 10. jula, dobili smo raspored i videli smo odmah da je predviđen žestok tempo od tri treninga na dan. Na ovakav kamp se ne odlazi nespreman, tako da smo se mi posebno pripremali za nastup – otkriva Robert Milutinović.

Filip je prvak Srbije u više disciplina, a ako je suditi po talentu, nije čudo što je upravo za njega obezbeđeno mesto u Italiji. – Titulu sam osvojio u višeboju, prvak sam ekipno, ali i na tri sprave, na razboju, preskoku i vratilu. Treniram gimnastiku već osam godina, a ova mi je i najbolja po rezultatima. Uživam u radu, a godi mi osećaj kada znam da se uspešno bavim jednim od najzahtevnijih sportova, i to se uspesima. Ovo je zaista sport za svaku preporuku. Treninzi nisu laki, ali se isplati biti uporan. Telo se lepo razvija, a tu su i druženja, putovanja, naravno, dobar rad prate obično i rezultati – priča Filip, a od kampa očekuje mnogo: – Spreman sam za naporne treninge, ali će oni doneti i veliko iskustvo i nova znanja. Sve će to pomoći na narednim takmičenjima, između ostalog i na međunarodnim nastupima u Rumuniji (DKMT kup) i Novom Sadu.

1111_2.jpg

Pre polaska u Italiju, Kulića i Milutinovića je ugostio i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. Uz prigodne poklone, ispraćeni su i lepim željama. – Drago mi je što Subotica ima predstavnika na jednom ovakvom kampu. Gimnastika je bazičan sport, zahteva dosta rada, a Subotica ima dobre gimnastičare i gimnastičarke. Posebno mi je drago da se rad u Subotici ceni i u inostranstvu, a nadam se da će ta slika o našem gradu biti još lepša nakon doprinosa naših gimnastičara – istakao je Vuković.

1111_1.jpg

  Share on Facebook