13.07.2020. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
MMA spektakl u subotičkoj Hali sportova
08.09.2019.

Pred prepunim tribinama Hale sportova u Subotici, sinoć je održan je pravi MMA spektakl – SBC 23 – Revenge. Kroz deset borbi prisutni su mogli da vide niz zanimljivih i atraktivnih poteza, nekoliko bržih pobeda, ali i nekoliko pravih duela za najidrživije borce. Takođe, veče su začinile dve borbe za upražnjenje SBC pojaseve, borba pripadnica lepšeg pola, kao i dve borbe u kojima su nastupili takmičari iz Subotice, Nemanja Uverić i Danijel Špoljarić.

U brzim i efektnim borbama ističe se pobeda Nemanje „Sledgehammer“ Kovača. Njegov rival iz Brazila Escley “Pezao” de Araujo nije mogao da se suprotstavi brzom i veštom napadu takmičara iz Srbije. Što se borbi dama tiče, ubedljiva je bila Julija Pajić (Crna Gora), protiv Sanje Ristić iz Srbije, te je i ona zaslužila aplauze.

1125_2.jpg

Pravi MMA maraton odradili su Miro Jurković (Srbija) i Pedro Paulo “Brum” Dos Santos (Brazil). Tri runde donele su beskompromisnu borbu, upravo do poslednjeg atoma snage. U takvom sudaru kvalitetnih boraca, sudijskom odlukom pobeda je pripala domaćeg takmičaru. U borbi za titulu u kategoriji do 66 kilograma publika je aplauzom nagradila takmičara Srbije Aleksandra Milićevića. Iako se u prvoj rundi činilo da će domaći takmičar lako stići do pobede protiv rivala Jonathas-a “Monstro” Cavalcantija, usledila je velika borba, ali na kraju i zaslužena pobeda Milićevića. Titula u kategoriji do 61 kg, u brazilskom duelu, pripala je Werlleson Ribeiru “Galinho” Martinsu. On se pokazao kao spremniji i veštiji rival od Joriedsona “Fein” de Souze. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, ostaju domaći takmičari. Danijel Špoljarić je pokazao potencijal, ali je protiv sebe imao daleko iskusnije rivala iz Brazila Daglasa "He-Man" Felipea. U prelomnim momentima meča presudilo je upravo to – iskustvo rivala koji je zasluženo stigao do pobede.

1125_1.jpg

Završna borba večeri donela je okršaj Nemanje Uverića i neugodnog brazilca Džonija Karlosa. Uverić je prethodno dobio bitku sa kilogramima, a da je spreman nagovestio je na početku borbe. Uvodni deo prve runde definitivno je pripao borcu iz Subotice i činilo se da je pred njim vredna internacionalna pobeda. Međutim, Brazilac hvata dah, a jedan neugodan udarac bio je dovoljan za prekid.

  Share on Facebook