13.08.2020. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održan Upravni Odbor
09.11.2019.

Sednica Upravnog odbora Sportskog saveza grada Subotica održana je u petak 08. novembra sa Dnevnim redom koji je obuhvatio usvajanje predloga godišnjeg programa za narednu godinu, usvajanje kalendara aktivnosti za tradicionalnu manifestaciju “Izbor sportiste godine za 2019. godinu”, donošenje odluke o održavanju novogodišnjeg turnira u malom fudbalu decembar 2019 – januar 2020. godine, donošenje odluke o učešću na Sajmu sporta u Beogradu po pozivu Sportskog saveza Srbije 23-25 novembra 2019. godine, kao i donošenje odluke o prijemu u članstvo Saveza novoprijavljenih sportskih organizacija.

Sajam sporta je tradicionalan, održava se svake godine tokom novembra u Beogradu u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Sportski savez grada Subotice je pozvan da učestvuje, obezbeđen mu je štand a ujedno će se održati i seminar za sekretare saveza, pa je Upravno Odbor odlučio da Sportski savez uzme aktivno učešće i predstavi sportsku Suboticu. 

Usvojen je kalendar aktivnosti za tradicionalnu manifestaciju “Izbog sportiste godine 2019. godine” koju Savez organizuje zajedno sa resorom za sport i omladinu grada Subotice i nedeljnikon Subotičke novine. Savez će 12. novembra poslati poziv i Anketni listić svim svojim članovima da se odazovu i učestvuju na ovoj manifestaciji. Klubovi su u obavezi da popunjene Anketne listiće dostave Savezu zaključno sa 02. decembrom, nakon čega će se pripremljeni materijal uručiti Komisiji, koja je sastavljena od ranijih dobitnika laskavog priznanja Sportista godine. Svečana dodela akcije "sportista godine" obaviće se u Velikoj većnici Gradske kuće u petak 20.12.2019. godine sa početkomod 18 časova. U ovoj manifestaciji mogu da učestvuju samo sportisti za koje se podnesu prijave.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu će se održati na već uobičajen način u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. Prijave za sportske ekipe će se okončati 06.12.2019. godine, a 8. decembra počinje odigravanje prvog kola. Kotizacija je ista kao i ranije, iznosi 12.000 dinara. Planirano je da se paralelno održi i dečiji turnir za dve selekcije na kojem ekipe ne plaćaju kotizaciju. Turnir se okončava 11.01.2020. godine finalnim utakmicama u seniorskim i dečijim selekcijama. Cena ulaznice je 100 dinara, za decu je ulaz besplatan. Nagradni fond je takođe ostao nepromenjen i iznosi ukupno 550.000 dinara. 

Deda Mraz i novogodišnji paketići će i ove godine obradovati najmlađe na prigodnoj priredbi u Dečijem pozorištu. Na osnovu dobre saradnje sa Dečijim pozorištem omogućeno nam je da i naša deca imaju mogućnost da se zabave na novogodišnjoj predstavi i da lično od Deda Mraza dobiju poklon. Ovo se odnosi na decu do 12 godina starosti, čiji su roditelji treneri zaposleni u Savezu i treneri čije zarade se sufinansiraju preko Sportskog saveza.

Odluka o prijemu novih članova doneta je i na ovoj sednici. U redovno članstvo Saveza primljene su sportske organizacije – klubovi i udruženja po osnovu podnetih molbi za prijem i ispunjenih preduslova za učlanjenje: 1. Šah klub “ŽEDNIK”, Stari Žednik 2. Sportsko udruženje malog fudbala "LETEĆI BAJMOČANI", Bajmok 3. Fudbalsko sportsko udruženje "PALIĆ BAMBINO”, Palić Pod tačkom razno članovi uprave su informisani o radu Saveza između dve sednice.

  Share on Facebook