23.06.2021. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
ŽFK Spartak obeležio 50 godina postojanja otvaranjem novih klupskih prostorija
20.05.2020.

Ženski fudbalski klub Spartak obeležio je 50 godina postojanja svečanim otvaranjem novih klubskih prostorija u okviru kojeg se nalazi i muzej u zgradi "Jadran". 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban - Grad Subotica je stvorio sve preduslove za nesmetan rad Ženskog fudbalskog kluba Spartak. U odnosu na 2016. godinu, duplirali smo finansijska izdvajanja iz gradskog budžeta i za ovaj klub, a uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade na Gradskom stadionu postavili smo novu travnatu podlogu, nove reflektore i atletsku stazu i u celosti renovirali svlačionice. Verujem da ćemo u narednom periodu imati i nove tribine na stadionu, s obzirom na to da je projekat okončan i da je i rekonstrukcija subotičkog Gradskog stadiona obuhvaćena projektom Vlade Srbije.

Čestitajući im jubilej - 50 godina postojanja i uspešnog rada i ovogodišnju, 11. titulu prvaka države - ujedno i 10. uzastopnu titulu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost fudbalerkama, stručnom štabu i rukovodstvu kluba što, kako je rekao, na najlepši način predstavljaju Suboticu i u evropskim takmičenjima.

– Bili smo domaćini velikim klubovima, poput Bajerna iz Minhena i Atletika iz Madrida. Ženskom fudbalskom klubu Spartak želim da nastavi ovako uspešan rad, a mi ćemo nastojati da i dalje značajno ulažemo u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Subotički sportisti to zaslužuju izuzetnim rezultatima koje postižu – naglasio je Bogdan Laban.

1163_2.jpg

Uz podsećanje da je na današnji dan, 20. maja 1970. godine osnovan ŽFK Spartak, predsednik Kluba Zoran Arsić posebno se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća zaduženom za oblast sporta i omladine, na podršci u projekciji rezultata ŽFK Spartak i promociji grada Subotice i naše države, kako u Evropi tako i u svetu.

Pored muzeja kluba i administrativnog centra, uredili smo i naše prostorije na Gradskom stadionu. Da nije bilo ovakvog odnosa i pristupa grada Subotice prema nama, izvesno je da ne bismo uspeli da ostvarimo ovako dobre rezultate i stvorimo sjajan ambijent za naš rad. Zahvalni smo, takođe, i Fudbalskom savezu Srbije koji nam je omogućio mnogo toga da danas sve ovo izgleda na način kako to i dolikuje, a pomogao nam je i u organizacionom i u materijalnom smislu. Pored grada Subotice i FSS zahvaljujem se i svima koji su bili uz Klub svih ovih godina – istakao je Arsić.

Direktor sektora za ženski fudbal pri FSS, Bojan Pavićević, pozdravio je gradonačelnika i predsednika ŽFK Spartak i naglasio da je od pre godinu dana Fudbalski savez Srbije radikalno promenio kurs prema ženskom fudbalu.

Ponosni smo na ŽFK Spartak. Zbog sjajnih rezultata koje postiže i toliko devojaka koje igraju za reprezentaciju u različitim selekcijama, ovaj klub je zaslužio da i ubuduće ima snažnu podršku od strane grada, države i Fudbalskog saveza Srbije - poručio je Pavićević.

1163_3.jpg

  Share on Facebook