23.06.2021. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održan Mali sajam sporta na subotičkom Trgu
09.06.2020.

Mali sajam sporta u Subotici je okupio oko 40 klubova sa preko 400 dece. Ova sportska manifestacija je organizovana u saradnji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Subotice uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Bila je ovo idealna prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa kojim se sve granama sporta mogu baviti u našem gradu. Trg je bio mali da primi sve subotičke klubove jer se danas predstavilo oko 40 klubova a u Sportskom savezu Subotice ima čak 146 klubova i saveza. Sve predstavljene štandove obišli su ministar sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, član gradskog veća Nemanja Simović, načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković kao i predsednik Sportskog saveza Subotice, Sreten Damnjanović. Mladi sportisti su iskoristili priliku da se slikaju sa olimpijskim i svetskim šampionima, Vanjom Udovičićem i Davorom Štefanekom. 

Nemanja Simović, član GV za sport i omladinu, naglasio koliko je važno da se prvo obezbede svi infrastrukturni uslovi, te da je u tom smeru ostvarena odlična saradnja sa nadležnim Ministarstvom – Hvala na lepoj, uspešnoj i plodonosnoj saradnji u ove četiri godine. Podsetiću se samo nekih infrastrukturnih radova u tom periodu, klimatizovali smo Halu sportova, izgradili novu atletsku stazu na Gradskom stadionu, a tu je i čitav niz uspešnih projekata. Hvala i Sportskom savezu Srbije gde je i rođena ideja Malog sajma sporta i što je i Subotica na mapi gradova u kojima Sajam održava. Mislim da smo brojnošću i opravdali to poverenje. 

1170_2.jpg

Olimpijski šampion Davor Štefanek sada kao predsednik Sportskog saveza Srbije pozdravio je svoje sugrađane – Ovo je prava slika subotičkog sporta, ova deca su sportska budućnost Subotice, ali i Srbije. Subotica je već mnogo puta dokazala svoj sportski duh na mnogim takmičenjima. U poslednje vreme sam iskočio ja sa olimpijskim zlatom, ali to nisam samo ja, ima u Subotici izvanrednih sportista u svakoj grani. Ovo je svakako veliki podstrek za decu. Znam i kada sam bio mali, kada sam imao čast da dočekam nekog sportistu, pogotovo kada je to neko kao Vanja Udovičić, i kao sportista i kao ministar, bila mi je velika čast. Verujem da tako čekaju i današnja deca. Trudićemo se dalje da napredujemo dalje, jer uvek težimo ka boljem, a uz podršku Ministarstva i Sportski savez Srbije će pomoći da ova deca imaju što bolje uslove. 

1170_4.jpg

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije, govorio je o važnosti sporta i njegovom uticaju na formiranje svake osobe – Nastavljamo promociju srpskog sporta kroz aktivaciju i aktivizam sportista u okviru Malog sajma sporta. Naša želja je da organizujemo deset ovakvih manifestacija širom Srbije, uz krovni Sajam sporta u Srbiji, koji je tradicionalno na programu u novembru. Drago mi je da sam deo jedne velike sportske porodice, koju čini i Sportski savez Subotice, svi sportisti koji su se okupili. Cilj je svakako da prezentujemo ono najbolje što imamo. Najvažniji aspekt Sajma je da promovišemo sportove, možda i one koji nemaju dovoljno prisustva u medijima i da podstaknemo sve građane da je važno baviti se rekreacijom i sportom, da to prenesemo našoj deci. Jer sport nas kreira i motiviše, a razvojem sporta utičemo na razvoj svakog pojedinca. 

1170_3.jpg


Fotogalerija 

  Share on Facebook