21.01.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Klubsko takmičenja dizača tegova Spartak privuklo pažnju granskog saveza
25.08.2020.

Zbog pandemije Covid-19 klub dizača tegova Spartak nije bio u mogućnosti da organizuje tradicionalno međunarodno takmičenje "KUP Subotice" zbog čega su došli na ideju da održe klubsko takmičenje.

Uprava kluba je došla do odlične ideje da klubsko takmičenje održe napolju na otvorenom platou ispred sale u kojoj treniraju. Zahvaljujući svestranoj pomoći i razumevanju Gradske Uprave i Sportskog Saveza Subotica te podršci Saveza Srbije za dizanje tegova i Saveza za dizanje tegova Vojvodine održali su su klubsko, ocensko takmičenje uz poštovanje svih mera.

Takmičenje je održano u grupama od 8 do 12 takmičara uz obavezno održavanje distance. Cilj ovog takmičenja je bio da članovi kluba imaju šansu nastupa posle punih pet meseci pauze i prekidanja takmičarske sezone povodom pandemije COVID-19. Održavanje motivacije takmičara. Novim i najmlađim članovima Kluba dali su šansu da se oprobaju na takmičenju i steknu takmičarsko iskustvo obraćajući posebnu pažnju na ponašanje pre nastupa, na podijumu i nakon izvršenog pokušaja. Izvršeno je testiranje trenutne forme po završetku letnjih priprema i dalji putokaz za programiranje daljeg rada.

1174_1.jpg

Ostvareni rezultati pokazuju da je takmičenje koje je održano u šest starosnih kategorija izuzetno uspelo. Alijević Tina postigla je rezultat vredan pažnje, blizu magičnih 200 Sincler bodova. Rezultati su bili bolji od evidentiranih državnih rekorda od 14.03.2020. i da je takmičenje bilo zvanično bili bi oboreni sledeći državni rekordi: 

  • U20 Ž u kategoriji do 76 kg Subanović Teodora 
  • U23 Ž u kategoriji + 87 kg Radaković Nikolina 
  • U23 Ž u kategoriji do 76 kg Subanović Teodora
  • seniorke u kategoriji + 87 kg Radaković Nikolina 
  • U15 M u kategoriji do 55 kg Benčik Maša Balaž
  • U15 M u kategoriji do 67 kg Berenji Akoš 
  • U15 M u kategoriji do 73 kg Sabo Adam 
  • U15 M u kategoriji do 102 kg Dorožmai Aleks

Svaki učesnik je nagrađen učesničkom medaljom i sportskom majicom poklon Sportskog saveza grada Subotice. Sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima u konkurenciji takmičarki peharom je nagrađena Alijević Tinana. Sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima u konkurenciji takmičara peharom je nagrađen Haško Viktor.

  Share on Facebook