01.12.2020. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Poziv za obeleževanje manifestacije "Dan pešačenja"
10.09.2020.

Planinarski klub Spartak i ove godine će obeležiti manifestaciju „Dan pešačenja“, koja će se održati u subotu 12. septembra. Ovom prilikom građanima će biti ponuđene dve staze s ukupnim dužinama od po 13 kilometara.  

Planinarski sportski klub“Spartak“ se odazvao pozivu Planinarskog saveza Srbije i priključio se nizu planinarskih organizacija koje promovišu pešačenje kao vid zdravih životnih navika. Manifestacije će se ove godine realizovati pod sloganom „ Srbija hoda – za korak bliže zdravlju“. 

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu pozvala je sugrađane da se pridruže ovoj manifestaciji i prošetaju nekim od pešačkih staza u okolini grada jer šetnja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje građana.

Poštujući pravila prevencije širenja epidemije, manifestacija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na pešačenje, građanima će biti ponuđene mape sa obeleženim trasama kojima mogu da pešače. Vodiči će na startu i na stazama biti prisutni kao logistička podrška.

Okupljanja svih zainteresovanih je u subotu 12. septembra sa početkom od 08:45 ispred vodotornja na Paliću gde će biti postavljeni štandovi sa volonterima volonteri koji će građane upućivati na dve predviđene staze.

1180_2.jpg

Prva staza vodi od vodotornja na Paliću do Tresetišta i nazad. Dužina staze je oko 13 km. Vodič zadužen za koordinaciju: Đorđe Radulović (064 161 18 25) Druga staza polazi od vodotornja na Paliću i završava se kod Nove opštine u Subotici. Prolazi pored zatvorske ekonomije, osmatračnice za ptice, Bunarića i fabrike Pionir. Dužina staze je oko 13 km. Vodič zadužen za koordinaciju : Karolj Calbert (063 8794681)

  Share on Facebook