20.10.2021. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svečana dodela priznanja najboljim sportistima u 2020 godini
29.12.2020.

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su dodeljena priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Najbolji sportista Subotice za 2020. godinu je Davor Štefanek, rvač Spartaka, a najbolji sportski kolektiv, Tenis klub Spartak. Svečanom proglašenju najboljih sportista i sportskih kolektiva u našem gradu prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, rekao da se Subotica oduvek ponosila sportom i sportistima i da ne čudi što nosimo epitet „grad sportova“, da veruje da je tome doprinela i ova akcija, pokrenuta na inicijativu „Subotičkih novina“, i da nije mala stvar kada nešto traje od 1961. godine, bez prekida i bez obzira na to da li smo imali sankcije, bombardovanje, pa sada i koronu, pošast pred kojom smo se našli.

Čestitam svim sportistima koji su ove godine zaslužili nagrade, ali i svima onima koji nisu na rang-listama. Najviše pohvala, svakako, zaslužuju Tenis klub Spartak, najbolji sportski kolektiv Subotice, i po osmi put najbolji sportista – Davor Štefanek. Naš sjajni rvač, naš svetski prvak i olimpijski pobednik oprašta se od takmičarske karijere, a verovatno nema boljeg načina da mu se Subotica oduži za sve radosti koje nam je priredio i da mu poželi sreću u daljem sportskom radu od priznanja 'Sportista godine", rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da je izvesno da će Subotička lokalna samouprava i ubuduće pružati podršku afirmaciji i razvoju sporta i sporske infrastrukture u našem gradu.

„Ovo je prilika i da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije na donošenju Uredbe o utvrđivanju Programa finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije izazvane virusom korona. Tu podršku dobilo je sedam subotičkih sportskih kolektiva koji će, verujem, racionalnom upotrebom tih sredstava podići nivo rada. U nadi da će naredna godina doneti manje izazova van terena, a još više uspeha na sportskim borilištima, želim vam dobro zdravlje i srećnu i uspešnu Novu godinu“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da nije loše što smo prvaci u brojnim sportskim disciplinama, što pokazuje i ova dodela nagrada, Balint Pastor je naglasio da svakog sportistu krase želja za nadmetanjem i istrajnost, osobine koje su bitne u životu i van sporta. „Zato me izuzetno raduje što po šezdeseti put dodeljujemo ove nagrade zaslužnim sportistima Subotice. Godina iza nas je bila izuzetno teška i rezultati koje ste postigli sigurno vrede dvostruko više. Čestitam i sportistima i svima onima koji su doprineli da se u o Subotici čuje i u sportskim krugovima“, naglasio je Balint Pastor.


1198_2.jpg 1198_3.jpg

Priznanja najboljima u konkurenciji pionira uručio je Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice, najboljim juniorima Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice, a najboljim seniorima Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine. Najboljim sportskim kolektivima priznanja je uručio Nikola Stantić, urednik sportske rubrike u „Novim Subotičkim novinama". Posebna priznanja za istaknute rezultate i proslavu jubileja uručio je predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor.

1198_4.jpg 1198_5.jpg

1198_6.jpg 1198_7.jpg

Velike prelazne pehare predao je gradonačelnik Stevan Bakić. Umesto Davora Štefaneka, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da prisustvuje dodeli priznanja, prelazni pehar je primio njegov otac, Damir Štefanek.

1198_8.jpg

Svečanoj proglašenju „Sportiste godine Subotice“, prisustvovalo je troje prvoplasiranih u konkurenciji pionira, juniora i seniora, predstavnik ekipe u konkurenciji najboljih ekipa i dobitnici posebnih priznanja, dok će pojedincima rangiranim od četvrtog do desetog mesta priznanja biti naknadno uručena.

1198_1.jpg


Kompletan spisak dobitnika priznanja u akciji "Sportista godine Subotice" 

  Share on Facebook