20.10.2021. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljena priznanja za najbolje u Sportskom društvu Spartak
10.02.2021.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice po peti put su dodeljene nagrade najboljim sportistima Sportskog društva železničara „Jovan Mikić Spartak“.

Jedno od najboljih sportskih društava Srbije, a po broju klubova članica verovatno i najmasovnije, od ove godine je svoj, sada već tradicionalni izbor proširilo. Tako, uz proglašenje najboljih u seniorskoj konkurenciji sportista i klubova, sada priznanja dobijaju i najbolji trener i najbolji sportski radnik.

1202_1.jpg

Priszutnima se obratio Milan Vučković, predsednik SDŽ „Spartak“, koji je čestitao dobitnicima. Najbolja sportiskinja je Violeti Slović, najbolji sportista Kristijan Juhas, najbolji klub je Ženski fudbalski klub Spartak. Po prvi put dodeljena su priznanja i za najboljeg trenera i najboljeg sportskog radnika.  Najbolji trener je Ladislav Demeter (TK Spartak) a najbolji sportski radnik Zoran Ivanović. Milan je čestitao i svima koji su, sa grbom Spartaka, pronosili ime sportske Subotice na borilištima i terenima. – Prošla godina je bila izuzetno teška za sport, imali smo brojna ograničenja, pa i perioda u kojima sporta nije bilo uopšte, ali su sportisti iz naše porodice opet imali izuzetne uspehe. Imali smo prvake države, osvajače velikih međunarodnih priznanja, baš kao što je Spartak to imao tokom duge istorije. Drago mi je što smo ove godine, odlukom Skupštine, prošili izbor za još dve kategorije, a posebno mi je drago što je priznanja za sportskog radnika poneo Zoran Ivanović, zaista legenda naše sportske Subotice – istakao je Vučković.

1202_2.jpg 1202_3.jpg

Dve vredne nagrade otišle su u vitrine Ženskog fudbalskog kluba Spartak,  za najbolju ekipu, i priznanje za najbolju sportistkinju Violetu Slović– U godini velikog jubileja imali smo i velike izazove. Odbranili smo titulu državnog prvaka, opet smo bili među 32 najbolja kluba Lige šampiona, a uz to smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, bili dobri domaćini reprezentaciji Srbije, pa i Francuske. Što se Violete Slović tiče, ona je proteklih sezona ostavila nemerljiv trag, kako u igri Spartaka, tako i reprezentacije Srbije – kazao je Bojan Arsić, generalni sekretar ŽFK Spartak.

1202_4.jpg

Najbolji sportista j eteniser Kristijan Juhas, seniorski prvak Srbije – Ma koliko teška bila prošla godina, bila je dobra za naš klub, kao i za mene. U nikada jačoj konkurenciji Spartak je odbranio titulu pravka države, a ja sam uspeo da postanem pojedinačni seniorski prvak. Radio sam na sebi i u pauzi, nalazim se u dobroj formi i spreman sam za borbu u profesionalnim vodama.

1202_5.jpg

Zoran Ivanović zaista jeste živa legenda subotičke gimnastike, ali i sporta u Subotici. Počeo kao takmičar, višestruki prvak Jugoslavije, učesnik Olimpijskih Igara u Minhenu, nakon završetka takmičenja, postao je trener i internacionalni sudija. Preuzeo je rukoveđenje ženskog gimnastičkog kluba Spartak, gde je ostvario odlične rezultate. Još uvek je  aktivan u tom subotičkom klubu a pored toga bavi se i kondicionim treninzima a ogroman doprinos subotičkim sportistima dao je kroz oporavak sportista od najtežih povreda. – Možda sam i nekako najponosniji na taj deo svoga rada. Osećaj kada vidim sportistu na terenu posle višemesečnog mukotrpnog oporavka, često u situaciji kada je već mislio da je kraj karijere, je nešto što se ne može opisati. Zbog toga obećavam da ću i dalje raditi na sebi, kako bih i dalje mogao da pomažem sportistima i sportu.

1202_6.jpg

Najbolji trener dolazi iz Tenis kluba Spartak, a reč je o Ladislavu Demeteru. – Nagrada je u stvari priznanje za ceo klub, za sve moje saradnike, a pre svega za sportiste koji su i prošle godine bili sjajni na terenu uz niz titula, kako ekipnih, tako i pojedinačnih.

 Uz Vučkovića, nagrade najboljima su uručivali i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ „Spartak“, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, kao i Zoran Kalinić, član UO SDŽ „Spartak“. 

  Share on Facebook