28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održana komemoracija Miodragu Gvozdenoviću - Skaletu
13.05.2021.

U velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održana je komemoracija povodom smrti istaknutog sportiste, odbojkaša Miodraga Gvozdenovića Skaleta. 

Komemoraciju je organizovao Muški odbojkaški klub Spartak, klub u kojem se proslavio Miodrag Gvozdenović. Pored najuže familije pokojnog Skaleta prisutni su bili mnogi zvaničnici iz odbojke.Ispred Odbojkaškog saveza Srbije prisustvovao je Đula Mešter, potpredsednik Saveza, ispred Odbojkaškog saveza Vojvodine komemoraciji su prisustvovati potpresednici saveza dr Nedzad Osmankač i Milorad Kijac, kao i bivši funkcioner saveza i direktor OK Vojvodine a sada novinar Miroslav Vislavski. Prisutni su bili i predstavnici Odbojkaškog saveza Crne Gore a ispred grada Subotice član veća zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj odbojkaških radnika grada, Skaletovi poznanici i ljubitelja ovog sporta. 

1213_3.jpg

Prvi se ožalošćenoj porodici i skupu obratio Duško Guslov, predsednik MOK Spartak. Podsetio je na značajne igračke dane Miodraga Gvozdenovića u klubu kada su ostvareni najveći rezultati, osvojeno prvenstvo Jugoslavije 1975 godine i 3. mesto u Kupu evropskih šampiona 1976 godine. Tužnom skupu ispred OSS obratio se njihov potpredsednik, Đula Mešter koji je nakon izjave saučešća porodici istakao da je poznavao Skaleta a da je iz priča čuo kakav je vrhunski sportista i atleta bio. Ispred OSV tužnom skupu se obratio Miroslav Vislavski, nekadašnji direktor OK Vojvodina koji je naglasio koliko veliki uticaj je igra Skaleta imala na razvoj odbojke u Vojvodini. U bivšoj Jugoslaviji prve titule u Vojvodini osvojili su Klek (1972) i Spartak (1975) nakon čega se pojačala koncentracija dobrih igrača u Pokrajini što je rezultovalo stvaranje jakog odbojkaškog Vojvodina koji je od 1992 nanizao 18 titula. 

Vrlo emotivno od svog druga oprostio se Dobrivoje Koledin, koji je bio kapiten slavne generacije koja je proslavila MOK Spartak. Poslednji se tužnom skupu obratio bokser Dragan Vujković koji je istakao veličinu Miodraga Gvozdenovića, vrhunskog i univerzalnog sportiste koji je ostavio dubok trag u sportskoj Subotici i na tlu bivše Jugoslavije. 

1213_4.jpg 1213_5.jpg

1213_6.jpg 1213_7.jpg

1213_2.jpg

  Share on Facebook