18.09.2021. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Jasmina Juras novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine
12.06.2021.

U četvrtak 10. juna 2021. godine održana je izborna Skupština Sportskog saveza Vojvodine u amfitetaru novosadskog Spensa, na kojoj je priisustvovao i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta

Za novog predsednika SSV izabrana je Jasmina Juras, međunarodni košarkaški sudija, koja je na funkciji prvog čoveka krovne sportske organizacije Vojvodine zamenila proslavljenog odbojkaša Slobodana Boškana koji je angažovan u OK Vojvodina.

1222_5.jpg

Sekretar Basta pozdravio je delegate Skupštine i poželevši im uspešan rad, naglasio da je današnja izborna Skupština specifična po tome što je kandidat za predsednika Sportskog Saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, žena. - Današnja izborna Skupština krovne sportske organizacije Vojvodine specifična je po tome što postoji samo jedan kandidat i što je za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, kandidovana žena. Jasmina Juras odavno je postala prva žena iz Srbije koja je sudila na svim velikim svetskim košarkaškim takmičenjima, a od danas, i prva žena na čelu SSV.  

1222_4.jpg

Sekretar se zahvalio i dosadašnjem predsedniku SSV, našem proslavljenom odbojkašu Slobodanu Boškanu na angažmanu u Savezu i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri. Novoizabrana predsednica SSV Jasmina Juras ukratko je predstavila svoj dosadašnji sportski rad i upoznala delegate sa predlogom plana i programa rada Saveza za budući period od četiri godine.

Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor u sastavu: Smiljka Jakšić (Sportski savez opštine Žitište - podpredsednik), Jovica Momirov (Sportski savez Vršac), Mesaroš Đerđ (Stonoteniski savez Vojvodine, Sportski savez paraolimpijskih sportova Vojvodine), Igor Erhatič (Plivački savez Vojvodine), Almir Gagić (Šahovski savez Vojvodine), Branko Majkić (Odbojkaški savez Vojvodine), Olivera Jovanović (Savez sport za sve Vojvodine) i Mihajlo Sujer (Sportski savez opštine Odžaci).

Izabran je i novi Nadzorni odbor a na mestu generalnog sekretara Saveza produžen je mandat Mladenu Stojšinu. 

1222_2.jpg

1222_6.jpg


  Share on Facebook