18.09.2021. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Gorillas Subotica, prvake Srbije
08.07.2021.

Klub Američkog fudbala, Gorillas Subotica, prvaci su Srbije u "fleg fudbalu" do 15 godina. Iza njih je veoma uspešna sezona koju su završili bez poraza što je bio povod za njihov prijem u Gradskoj kući gde su Natašu Aleksić, članicu Gradskog veća Subotice zaduženu za sport i omladinu, i Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, izvestili o uspesima.

Ivan Palija prvi trener i osnivač sportskog udruženja Gorillas zahvalio se na prijemu te predstavio ekipu – Igramo u dve disciplina, kontaktni i beskontaktni američki fudbal („fleg fudbal”) u kome smo i postali prvaci do 15 godina, nakon vicešampionske titule osvojene prošlih sezona. Bili smo cele sezone bez poraza, kao prvi u jednoj od tri regionalne grupe smo se plasirali na završni turnir na Novom Beogradu. U polufinalu smo savladali zemunske Pirate sa 48:14, a u finalu, najvećeg rivala i doskorašnjeg šampiona, Orlove sa Novog Beograda sa 34:20, u napetoj utakmici, nakon dva preokreta.

Klub se uspešno takmiči u više kategorija, okuplja sve veći broj dece a može se pohvaliti i reprezentativcima. – Za Prvenstvo Evrope u Italiji selektor je pozvao naših šest igrača, kaže da je to do sada nezabeleženo, a to samo potvrđuje naš dobar rad. U državnom timu će igrati Vojnović, Palija, Roštaš, Kitanović, Škrpan i Brajković.

1228_2.jpg

Uspehe Gorillasa pohvalila je i Nataša Aleksić, članica gradskog veća Subotice – Uvek nam je drago kada klubovi iz Subotice igraju značajnu ulogu u takmičenjima, a pogotovo smo radosni kada vidimo da deca i mladi pronalaze svoje zanimanje u sportu i kada su u tome izuzetno uspešni. Čestitam svima na rezultatima, na istrajnosti da realizuju jednu zanimljivu ideju, a samo mogu da im poželim još mnogo uspeha, nastupa, i još veći broj dece koja uživaju u sportu.

Na prijemu u Gradskoj kući bili su i igrači Mihajlo Palija i Nikola Vojnović, te mladi trener Danilo Nikolić. Za šampione države igrali su: Ana Bodić, Nikola Vojnović, Mihajlo Palija, Danijel Roštaš, Aleksa Škrpan, Nikola Kitanović, Danijel Brajković, Uroš Puskić, Nemanja Đorđević, Igor Vojnić Kortmiš, Sergej Matijević i Stefan Poljaković.

1228_1.jpg

  Share on Facebook