18.09.2021. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Domaćini regionalnog takmičenja "sport u policiji"
11.07.2021.

Subotica je bila domaćin Regionalnog takmičenja projekta "Sport u policiji", koja je okupila najbolje sportiste iz šest policijskih uprava sa teritorije Vojvodine koji su se takmičili u više sportskih disciplina. 

Projekat je nastao u saradnji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrapšnjih poslova Republike Srbije a organizacija u Subotici bila je  poverena Sportskom savezu grada Subotice. Takmičenja u ekipnim sportovima, odbojci, basketu 3x3 i futsalu održana su u Hali sportova, a atletske discipline na Gradskom stadionu u Subotici. Utakmice u svim sportskim disciplinama su bile veoma uzbudljive, pošto su pobednici obezbedili plasman na Republičko takmičenje koje će se održati u Vrnjačkoj Banji polovinom septembra meseca. Prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Davorom Štefanekom i gneralnim sekretarom Goranom Marinkovićem 

1229_6.jpg 1229_5.jpg

U basketu 3x3 ekpe su bile podeljene u dve grupe iz kojih su po dve najbolje nastavile takmičenje u polufinalu. Novi Sad je u polufinalu bio bolji od Apatina, pobedivši ih sa 14:8, dok je posebno uzbudljivo bilo u drugom polufinalnom susretu koji je odlučen tek posle produžetaka, PS Ada je sa 17:15 posle velike i iscrpljujuće borbe savlado PS Zrenjanin sa 17:15. Pobednik u basketu 3x3 su policajci iz Novog Sada koji su finalu savladali ekipu PS Ade sa 14:8. 

1229_7.jpg 1229_4.jpg

Ekipa PU Sombor je trijumfovala u odbojci (međovite ekipe 4 mu, pošto su u finalu savladali PS Ada sa 2:0 (25:17, 25:18). U prvom polufinalnom meču PS Ada je u oba seta na razliku poena bila bolja od PU Subotica (28:26, 25:23). Drugo polufinale pripalo je Somboru koji su bili ubedljivi u pobedi nad OKP Zrenjanin, 2:0 (25:16, 25:14). 

1229_2.jpg 1229_3.jpg

Futsal je privukao veliko interesovanje. Ekipe su bile podeljene u dve grupe iz kojih su dve prvoplasirane takmičenje nastavile u završnici turnira. U prvom polufinalnom susretu Sremska Mitrovica je pobedila PS Kikinda sa 7:1. U drugom polufinalu OVS Sombor je sa 2:1 savladao ekipu PI Subotica. Somborci su do pobede stigli golom koji su postigli tri sekunde pre kraja meča, interesantno je da su prvi gol dali sekund pre isteka prvog poluvremena. U finalnom susretu ekipa SI Sremska Mitrovica je sa 5:1 pobedila OVS Sombor. 

1229_8.jpg 1229_9.jpg

Atletska takmičenja održana su na Gradskom stadionu u Subotici i to u više disciplina. U muškoj konkurenciji pobednik na 400 metara je Mujaković Aleksandar. U konkurenciji žena najbrža je bila Miljanović Miroslava, druga Horvat Sanela a treće mesto zauzela je Pokimica Snežana. 

1229_11.jpg 1229_10.jpg

U disciplini Kuperov test (trčanje 12 minuta ) najbolji je bio Marko Jaćimović iz PU Subotica, drugo mesto pripalo je Vladimiru Vujaniću a treće Nebojši Milenkoviću. U ženskoj konkurenciji Ćurčić Željka nije imala konkurenciji te će ona predstavljati region na Republičkom takmičenju. Održano je i takmičenje u štafeti 4x100 metara uz pobedu OVS Kikinda. 

1229_14.jpg

1229_15.jpg 1229_16.jpg

Nakon održanih svih takmičenja podeljeni su pehari za najbolje. PU Subotica je iskoristila priliku da se posebno zahvali organizatorima sportskih dešavanja u projektu "sport u policiji". Načelnik PU Subotica, Borivoj Mucalj posebne Zahvalnice dodelio je Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije, Nataši Aleksić, članu gradskog veća zaduženu za sport i omladinu i Dejanu Vukoviću, generalnom sekretaru Sportskog saveza Subotice za uspešnu organizaciju.

Pehare najboljima uručili su Nataša Aleksić, član GV Subotice, Vladan Gajić načelink saobraćajne policije Subotica, predstavnici Sportskog saveza Srbije i Dejan Vuković sekretar Sportskog saveza Subotice.   

  Share on Facebook