18.09.2021. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Preminuo Tomislav Zvekanović
24.08.2021.

Tomislav Zvekanović (1940-2021)

Tomislav Zvekanović rođen je 28. januara 1940. godine, a veslanjem je počeo da se bavi sa svojih 13 godina. Pedesetih godina kao član posade juniorskog četverca Veslačkog kluba "Palić" (Tomislav Zvekanović, Zvonimir Kiš, Mihajlo Jas, Alfred Berenji, kormilar Atila Horvat) tri godine uzastopno je osvajao prvo mesto na državnim prvenstvima. Učestvovao je i na mnogim međunarodnim regatama, a 1965. godine je prestao da vesla. Nakon sanacije jezera Palić i njegovog ponovnog punjenja vodom, 1977. godine Tomislav Zvekanović se vratio u veslački klub kao trener, a osam godina kasnije završavio je i trenersku školu, čime je stekao pravo da trenira profesionalce. Od 2009. godine Tomislav Zvekanović je obavljao i funkciju predsednika Veslačkog kluba “Palić”.

Više od četiri decenije Tomislav Zvekanović, prvak nekadašnje SFR Jugoslavije, svakodnevo je na Paliću trenirao veslače i veslačice. Iz njegove škole veslanja mnogi sportisti su započeli uspešnu veslačku karijeru od kojih prvenstveno izdavajamo Martina Mačkovića sadašnjeg člana veslačke A reprezentacije Srbije i osvajača svetskih medalja, kao i Andreju Korom nekadašnju balkansku šampionku (4 puta uzastopno je osvajala zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu) i prvakinju države u veslanju. Ima još mnogo poznatih veslača i veslačica koji su uspeh postigli upravo zahvaljujući znanju, iskustvu koje je na veslače svojim radom prenosio Tomislav Zvekanović, a Veslački klub "Palić" za uspeh koji je postigao na kraju XX i početkom XXI veka u velikoj meri zahvalnost duguje upravo čika Tomiki.

Sahrana predsednika Veslačkog kluba "Palić", Tomislava Zvekanovića, obaviće se u četvrtak (26.8.2021) na Kerskom groblju u Subotici. Povorka će krenuti u 14:00 časova iz kapele na Kerskom groblju. 

1230_1.jpg


  Share on Facebook