28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljena Vojvođanska zlatna rukavica
31.08.2021.

U Subotici će se od 1. do 5. septembra održati jedan od najjačih bokserskih turnira u Europi u juniorskoj konkurenciji, 39. Vojvođanska zlatna rukavica u organizaciji Bokserskog saveza Srbije uz tehničku podršku boksa kluba Spartak. Prvi dio turnira održao se u Tehničkoj školi Ivan Sarić a finalne borbe ukoliko vrijeme dozvoli na Trgu ispred Gradske kuće ili u Hali sportova. 

Prestižni bokserski turnir najavila je  Nataša Aleksić , član gradskog veća zadužena za sport i omladinu  - Boks je sport koji u Subotici ima tradiciju. Turnir će sigurno otvoriti proslavu dana Grada, a drago mi je da se okupio ovoliki broj takmičara iz čeloga svijeta. Biće ovo lepa prilika da svi ljubitelji ovog sporta uživaju u narednim danima. 

Ispred organizacijskog Odbora turnir objavio je  Tomislav Antelj  - Za mene najlepši grad na svijetu bit će domaćin jednog od najznačajnijih juniorskih turnira. Hvala svima koji su stali iza nas što se tiče organizacija, posebno lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Subotice. Ove godine nam je i svetska bokserska federacija ukazala na poverenje, pa ćemo za vrijeme turnira imati i polaganje za međunarodne sudije. Očekujem kvalitetan boks i dobar nastup naše reprezentacije.

Selektor muških reprezentacija je  Nenad Vasiljević.  - Nastup na jednom od najjačih turnira u Europi je mnogo značiti našim reprzentativcima. Imamo četrnaest natjecatelja, svi su dobro radili, pa i možemo očekivati takve rezultate. 

Na turniru priliku da pokaže svoje umjeće u ovoj sportskoj disciplini imaće i lepši pol. Selektor  ženskih reprezentacija Srbije je  Mirko Ždralo koji ističe snagu ovog turnira. -  U Subotici se okuplja bokserska elita, biće ovo sjajan test za predstojeće Prvenstvo Europe. Kvalitet turnira oslikava se i čini da ekipa Rusije i Ukrajine dolaze sa dva tima što znači da će možda biti jači i od Prvenstva Europe. 

  Share on Facebook