28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica domaćin Memorijalnog turnira Stevan Vilotić - Ćele
31.08.2021.

Subotica će od 02. do 08. septembra biti domaćin 27. Memorijalnog fudbalskog turnira "Stevan Vilotić - Ćele", za igrače do 19 godina. 

Turnir se tradicionalno održava u suradnji Fudbalskog saveza Srbije i grada Subotice. Ove godine sudjelovale su četiri reprezentacije, pored domaćina Srbije tu su još Mađarska, Azerbejdžan i Crna Gora. Utakmice se igraju u Subotici, Senti, Bačkoj Topoli i Kuli. 

Turnir je najavila  Nataša Aleksić,  član gradskog veća zadužena za sport i omladinu. Ovih dana imamo priliku da dokažemo epitet da smo grad sportova. Pored 200 boksera koji će sudjelovati na Vojvođanskoj zlatnoj rukavici imat ćemo i 150 reprezentativnih fudbalera sudionika Memorijalnog turnira Stevan Vilotić - Ćele. Turnir se održava u više gradova, sigurna sam ad ćemo biti dobri domaćini, da će turnir biti kvalitetan i da će gosti uživati u našem gradu.  

1232_3.jpg

Sportski savez Subotice dugogodišnji je partner u organizaciji turnira. Sekretar saveza  Dejan Vuković  izrazio je zadovoljstvo što se vraća nakon godinu dana pauze ponovno održava - Drago mi je što je FSS u nama prepoznao pravog partnera i ponovno nam omogućio da budemo domaćini ovog kvalitetnog turnira, što je dokaz da smo se proteklih godina istaknuli u organizaciji. Pored domaćina utakmica velika zahvalnost za pomoć u orgnaizaciji dugujemo i klubovima koji su pomogli da se održe treninzi, FK Bačka, FK Tavankut, FK Vinogradar i JKP Stadion. Turnir počinje 3. septembra utakmicama od 16:30 minuta kada se na Gradskom stadionu sastanu Srbija i Azerbejdžan dok u isto vrijeme u Senti igraju Mađarska i Crna Gora. Turnir je povod i da se prisetimo sportskog novinara Ivice Kajdočija koji je dao početnu ideju. I njegova čast dodjeljuje se posebno priznanje fer plej. Nastavljamo i sa tradicijom izdavanja dnevnih biltena u kojem će se svi sudionici informirati o svim dešavanjima na turniru.   

1232_4.jpg  

Dušan Gelić  ispred FSS -a zahvalio se Subotici na gostoprimstvu  - Veliko nam je zadovoljstvo da smo ponovno u Subotici. Ponosni smo na ovaj trnir, velikog renomea. Raduje podizanje infrastrukturnog nivoa u cijeloj regiji, što znatno olakšava organizaciju. Hala svima koji pomažu u organizaciji, zahvalnost ide Nataši Aleksić, članu gradskog veća, Dejanu Vukoviću, sekretaru Sportskog saveza koji nam je od velike koristi, domaćinima reprezentaciju koja ima posebne i specifične zadatke. Za nas je ovo značajan turnir iz dva spketa, sportski da se priprema za kvalifikacije, a sa druge strane jer želimo da čuvamo sjećanje na čovjeka koji je obeležio jednu fudbalsku epohu, posvećujući život radu i mlađim kategorijama.

1232_5.jpg

Selektor Srbije,  Dejan Branković  istaknuo je da je turnir važan za pripreme ekipa za kvalifikacijski turnir koji će se održati u studenom u Tirani gdje će protivnici biti Makedonija, Albanija i Francuska. -  Ovaj turnir ima veliku tradiciju i veliku težinu imena koja nosi. Nama je čast da budemo tu kao sudionici. Prioritet jest u svakom natjecanju pobijediti, ali nam je bitno i podizanje ekipa na razini kvalifikacija zato smo i pozvali malo više igrača. Na dosadašnjim takmičenjima i turnirima imali smo veliki uspjeh sa ovom generacijom, nadam se da nastavljamo tradiciju, hoćemo da podignemo pehar i opravdamo to što smo favoriti na turniru. 

Kapiten  Stefan Despotovski  očekuje dobre igre  - Lepo smo primljeni, igrali tri utakmice, mi smo Srbija i uvijek imamo najveće ambicije. Želimo da pobijedimo, ali i da se uigramo za predstojeće kvalifikacije koje će se održati u Albaniji. Želeo bih da pohvalim kolektiv i našu ekipu. Složni smo i ginemo jedan na drugog. Treniramo odlično, trudimo se i sigurno će to sve biti dobro.

  Share on Facebook