28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Završena 39. Vojvođanska zlatna rukavica
05.09.2021.

Finalnim borbama na ringu postavljenom na subotičkom Trgu slobode, dodelom trofeja najboljim natjecateljima u ženskoj i muškoj konkurenciji i himnom „Bože pravde“ danas je okončano jedno od najprestižnijih bokserskih natjecanja za juniore -  39. izdanje „Vojvođanske zlatne ruke“  kome se, u razdoblju od 1. do 5. septembra, nadmetalo oko 200 juniora i juniorki iz 20 reprezentacija. U muškoj konkurenciji „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ osvojio je reprezentativac Srbije  Rastko Simić , au ženskoj reprezentativci Srbije  Sara Ćirković . Trofeje im je uručio gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić .

1233_3.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što je Subotica bila domaćin 39. „Vojvođanske zlatne rukavice“, natjecanje koje je već prepoznatljivo kao jedan od najboljih i najcenjenijih u bokserskom svijetu, gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da nije slučajno što je Subotica tako često domaćin i ovog mjeseca natjecanja, jer je, kako je navedeno, ono u ovom gradu i otpočelo.

Vredni sportski radnici iz našeg grada su prvu 'Vojvođansku zlatnu rukavicu', koja u prvi plan stavlja velike talente ovog sporta, organizirali još 1980. godine. Ovom prilikom sećamo se i nekih od šampiona i sportskih radnika Bokserskog kluba 'Spartak' - Lajoša Đulaija, Pavla Šovljanskog, Dragane Vujkovića i mnogih drugih, uključujući i Tomislava Antelja, koji danas stoji iza najvećeg dela orgnizacije. U obrani prisutnih na Trgu slobode, svim mladim sportistima koji su sudjelovali na turniru poželeo sam da u svojim daljim karijerama postigne vrhunske rezultate, a naš Rastku Simiću da bude ponos srpskog boksa. Drago mi je što je ovo tradicionalna sportska manifestacija protekla u najboljem mogućem redu, “, Istaknuo je gradonačelnik  Bakić.

Osvajač „Vojvođanske zlatne rukavice“,  Rastko Simić , proglašen je i za najboljeg domaćeg natjecanja. U konkurenciji mlađih, za najbolju domaću konkurenciju proglašena je  Sara Škapik , a njoj je nagrada uručila član Gradskog veća Grada Subotice zadužena za oblast sporta i omladine,  Nataša Aleksić .

1233_2.jpg

Mečevi na 39. „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ tijekom prve tri dana održavani su u  Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ , potom su usledili okršaji u Hali sportova, a lijepo vrijeme „kumovalo“ je da se današnje konačne borbe održe na subotičkom središnjem gradskom trgu.


  Share on Facebook