28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Srbija osvojila Memorijal Stevan Vilotić - Ćele
07.09.2021.

Reprezentacija Srbije osvojila je 27. izdanje Memorijalnog turnira „Stevn Ćele Vilotić”. U posljednjem meču Orlići su savladali Mađarsku sa 1: 0, fudbalski minimalac tek se nagoveštava kakva se borba vodila na Gradskom stadionu u Subotici. Bila je to prava natjecateljska utakmica, s iznimno mnogo duela, trčanja, šansi, pa je pravo čudo što je viđen samo jedan pogodak.

Početak zaštite protekao je pod pritiskom Mađarske selekcije, imao je dvije poluprilike, a nešto je opasno bio pokušaj Nemeta. Srbija je uspostavila ravnotežu, a dobru priliku imao je Baždar u 9. minuti, ali je šutirao u golmana. Nakon greške Mađarske, u 13. minutu dobro su kombinovali Mituljikić i Baždar, ali ni tada nije bilo gola. Usledio je period sa mnogo borbi, trčanja i duela, a prvi su do šansi stigli Mađari. Sendrei je bio u dobroj poziciji, imali su Mađari još jedan dobar napad, ali je Gočmanac ostao nesavladan. Na ispitu je bio i nakon pokušaja Debrecenije, a zatim sljedeći ozbiljni napad Orlića. Prvo su dobro kombinovali Baždar i Ajdar, ali je od svega ispao samo korner. Bila je to lepa najava za gol u 42. minutu.Dobar potez imao je Hrstića, potom i Mituljkića, da bi realizator bio Samed Baždar za veliku radost srpske reprezentacije.

Probali su solidno Petković i Stanković, au 57. minutu Mituljikić iz slobodnog udarca pogađa pečku. Probao je potom i Gluščević, u 70. minuti, a potom je, nakon drugog vezanog kornera nakon pritiska Orlića u dobroj prilici bio Ajdar. Finiš susreta donosi dvije dobre prllike Lazetiću. Kako nije bio efikasan, Mađarima se otvorila šansa da stigne do izjednačenja, ali je, srećom, Krsmanović u presudnom momentu dobro reagovao.

Na kraju utakmice proglašeni su najbolji pojedinci i podeljeni pehari reprezentacijama. Najbolji golman Memorijala bio je Matija Gočmanac (Srbija), najbolji strelac Dominik Stojka (Mađarska), najbolji igrač bio je Samed Baždar (Srbija), priznanje za najtalentovanijeg igrača reprezentacije Srbije Marka Lazetića. Najbolji trener je Dejan Branković, selektor Srbije. 

1234_1.jpg

Mađarska - Srbija 0: 1 (0: 1)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Novak Simović. Strelci: 1: 0 Baždar za 42. min 

Mađarska:  Senko, Debreceni (64. Alaxai), Benyei, Kovacs, Bartha (46. Sztojka), Szendrei (46. Redzic), Nemeth, Szujo, Csinger, Biben (60. Kerezsi), Benczenleitner.

Srbija:  Gočmanac, Lazić, Krsmanović, Petković (87. Miletić), Despotovski, Đorđević (87. Subotić), Stanković, Ajdar, N. Mituljikić (66. Gluščević), Hrstić (46. Lazetić), Baždar (66. Kabić) .


1234_4.jpg 1234_2.jpg

1234_3.jpg

  Share on Facebook