27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održan 10. jubilarni sajam sporta
27.09.2021.

Pod sloganom "Budi i ti šampion" u Beogradu na Adi Ciganliji održan je jubilarni 10. Međunarodni sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Na svečanom otvaranju prisutne je prvo pozdravio Davor Štefanek predsjednik Sportskog saveza Srbije - Povodom velikog jubileja pripremili smo nekoliko novina, a jedan od njih je upravo ideja da organiziramo Sajam sporta na otvorenom na Adi Ciganliji. Sportski savez Srbije će se truditi da maksimalno nastavi suradnju sa sve tri krovne institucije u sustavu sporta u Srbiji - Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije i Paraolimpijskim komitetom Srbije. Želeo bih da čestitam svim osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Premašili smo dosadašnje brojke zajedničkim trudom i radom, prije svega zahvaljujući vašem odricanju, trudom i treninzima.Sportski savez Srbije će se truditi da što više ljudi uključi u sustav sporta. Zahvalio bih se Državna Srbija na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministarstvom Vanjom Udovičićem na nesebičnom unosu u sportu svih ovih godina. Zahvaljujući tome postignuti su ovakvi rezultati, što je pokazano u Tokiju. Želim svim sportistima zahvaliti što svaki put obrađuju izvrsnosti na velikim međunarodnim natjecanjima. Sportski savez Srbije će se truditi da na još viši nivo podigne suradnju sa teritorijalnim i granskim sportskim savezima u Republici Srbiji. Vama deco želim da se upoznam sa što više sporta na ovom Sajmu sporta i da se uključi u sustav sporta Srbije. Jer vi ste budućnost sporta u Srbiji.Vama deco želim da se upoznam sa što više sporta na ovom Sajmu sporta i da se uključi u sustav sporta Srbije. Jer vi ste budućnost sporta u Srbiji. Vama deco želim da se upoznam sa što više sporta na ovom Sajmu sporta i da se uključi u sustav sporta Srbije. Jer vi ste budućnost sporta u Srbiji. 

1237_1.jpg

Sajam je zvanično otvorio Vanja Udovičić, ministar sporta Republike Srbije - I ove godine okupili smo čeo sistem srpskog sporta sa istim ciljem kao u prethodnoj deceniji, da pored promocije sportskih vrijednosti i rezultata, kroz igru i edukaciju motivišemo sve, prije svega najmlađe da se bave sportom i postanu dio najuspešnije sportske obitelji u regiji. U razdoblju koji je izašao, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportsku naciju, da je Srbija zemlja sporta i velika šampiona. Nismo odustali i nismo se predali, država je pružila nikad veću podršku sustavu sporta, a nagrade za osvajače medalja su udvostručene u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a isplaćene su u rekordnom roku.Naši olimpijci osvojili su rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši paraolimpijci osvojili su dvije zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. 

1237_2.jpg

Na sajmu sporta predstavio se i Sportski savez Subotice, dobitnik Majske nagrade, za 2019. godinu. Savez Subotice je na svom štandu prezentovao sport grada kao i sportsku turističku ponudu Subotice i Palića. 

1237_3.jpg

1237_4.jpg

1237_6.jpg

1237_7.jpg

  Share on Facebook