28.10.2021. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Predstavljeno nordijsko hodanje - novi vid rekreacije u Subotici
27.09.2021.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice predstavljena je nova sportsko reakreativna aktivnost, nordijsko hodanje koja je sve popularnija u Europi. 

Udruženje građana "Inspirian" organiziralo je školu nordijske šetnje od 04. oktobra u Parku "Prozivka" na kraju šetališta kod sportskih terena sa početkom od 18:00 sati. U susret početku treninga održaće se promotivni besplatni časopisi i ujedno promocija ovih rekreativnih aktivnosti za  sve sugrađane u razdoblju od 28. do 30. rujna također u parku Prozivka s početkom od 16:30 sati. Besplatni trening omogućio je Sportski savez grada Subotice i gradski resort za sport Grada.   

1238_2.jpg

Nataša Aleksić,  član gradskog veća zadužena za sport najavila je organizirano bavljenje nordijskom šetnjom u našem gradu  - Pruža nam se prilika da upoznamo nešto novo, nešto drugačije a sve u cilju rekreacije građana. Grad Subotica osigurao je tri termina na koje svi zainteresirani mogu saznati o čemu se radi, a koji će praktično biti uvod pred početak rada škole nordijskog šetanja.

1238_3.jpg

Školu nordijskog šetanja vodiće Ildiko Fabo ispred UG "Inspirian"  - Nordijsko šetanje je jako mlad sport na našem području, poreklom je iz Skandinavije tačnij eiz Finske, au Srbiji se počeo organizirati sprovoditi od prošle godine. U pitanju je ritmičko hodanje uz pomoć specifičnih štapova koji će dati ritam rukama i nogama, pomoći će da proizvedu korak i ovim će vezom aktivirati 90 odsto mišića u telu, a opet neće biti toliki pritisak na mišićima kao što je to do trčanja. Ova rekreacija je za sve uzraste, za one koji ne vole da trče ali voleli da se aktiviraju. Dođite da se upoznate, da upoznate tehniku i stil rekreacija, pa da možete odlučiti da li je ovo fizička aktivnost koja vam nedostaje. U toku obuke na treninzima će se kombinirati podloge, od betona do šumskog ambijenta.

Kurs nordijske šetnje trajaće dvanaest dana, odnosno tri mjeseca. Treninzi će biti tri puta tjedno u intervalu ponedeljak, sreda i subota od 18 sati u Parku na Prozivcima, bez obzira na vremenske uvjete.

1238_4.jpg

1238_1.jpg

  Share on Facebook