27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održan radni sastanak na temu Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou
30.09.2021.

U okviru plana i programa za realizaciju projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“, u Plavoj sali Gradske kuće održan je peti radni sastanak na temu „Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i općine Bačka Topola, Mali Iđoš i Vrbas.

Član Gradskog veća zaduženja za područje sporta i omladine Nataša Aleksić izjavila je, tim povodom, da se na ovom radnom sastanku razgovaralo o više tema, prvenstveno o unapređenju sporta na razini gradova i općine i inspekcijskom nadzoru. - Tijekom ovog konstruktivnog sastanka razmenili smo iskustva sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i općinu Bačka Topola, Mali Iđoš i Vrbas, definisali prioritete i pravce daljeg djelovanja po pitanju razvoja sporta na lokalnom nivou i dogovorili nastavak suradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom sa sportom i omladinom putem pokretanja novih razvojnih programa. 

Podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omadinu Aranka Binder navela je da je danas u Subotici održan peti po redu od ukupno 11 planiranih radnih sastanaka u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“.- Cilj nam je da predstavnicima svih 45 općina sa teritorije AP Vojvodine pojasnim, mada se već godinama primjenjuje, Zakon o sportu i podsetimo ih na neke važne stvari koje se odnose na rokove, programe, proračun. Lokalne samouprave često imaju dosta pitanja, osobito iz oblasti sportskih inspekcija, a Sekretarijat želi da nas doživi kao instutuciju u kojoj se uvijek mogu da se obrate ako imaju bilo kakvih dilema u okviru primjene Zakona o sportu. U skorijoj budućnosti, očekuje nas jedan vrlo dinamičan period, s obzirom na to da se donosi nova strategija razvoja sporta u Republici Srbiji. Shodno tome, pristupićemo i programu razvoja sporta u AP Vojvodini sa pripadajućim akcionim planovima, a po Zakonu o sportu i svakoj lokalnoj samoupravi je u obavezi da izradi svoj program razvoja sporta.

  Share on Facebook