01.12.2021. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za uspešne sportiste
07.10.2021.

Subotički sportisti ponovo su ostvarili dobre rezultate na međunarodnoj sceni. U nameri da im čestita, ali i da se nađe način da se pomogne sportskim klubovima Nataša Aleksić, članica GV Subotice zadužena za sport i omladinu, u saradnji sa Dejanom Vukovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice, primila je predstvnike KBV Ultimat fajter Spartak, odnosno Stonoteniskog kluba Spartak

Ispred Ultimat fighter kluba na prijemu je bio trener Saša GredeljevićBranislav Brindža, Jasmina NađKristina Nađ Varga i Nikolina Kričković

Trener Saša Grdeljević ističe dobre rezultate svojih takmičara -  U Subotici je okupljena sjajna grupa takmičarki koja je kadra da osvaja najveće evropske i svetske medalje. Sve tri su reprezentativke. Jasmina je osvojila nedavno zlato na Svetskom kupu u kik-boksu, Kristina je naša najbolja omladinka, a najsvežiji uspeh je srebro na Prvenstvu Srbije, dok je Nikolina šampion Vojvodine i Srbije u disciplini kung-fu sanda, ali i bronzana na Prvenstvu Evrope. Svima njima slede veliki međunarodni izazovi, prvo slede nastupi Jasmine Nađ na Svetskom prvenstvu u Italiji.

1241_1.jpg

Povod za prijem predstavnika STK Spartak bio je odličan nastup na Balkanijadi gde je Stefan Kostadinović osvojio tri bronzane medalje. Trener reprezentacije na ovom takmičenju bio je subotičanin Mirko Gavrilović. Potpredsednik Spartaka, Predrag Matković, najavio je ambicije za predstojeću sezonu. - Balkanijada je bila izuzetno uspešna, malo je nedostajalo da Kostadinović osvoji i četvrtu medalju. Kostadinović je okosnica naše ekipe i od njega se očekuje da pobeđuje svoje protivnike u domaćem prvenstvu. Spartaku predstoji prvi krug Super lige Srbije koja je, dolaskom stranih igrača donela mnogo veću konkurenciju, želimo da sezonu završimo među prvih šest ekipa. 

Klub je ponosan i na organizaciju besplatne letnje škole stonog tenisa, kroz žele da imaju i dalje bazu mladih igrača iz kojih će imati domaći prvi tim, što je u današnjem stonom tenisu raritet.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća čestitala je sportistima na uspehu – Možda nekome borilački sportovi ne deluju na prvi pogled zanimljivi za žensku populaciju, ali smo videli da u Subotici ovo jeste vredan i sve popularniji sport. Devojke su rekle da su izuzetno srčane, posvećene sportu. Poželeli smo im svu sreću na takmičenjima koje predstoje, kako onima u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, uz želju da se ovaj sport dalje napreduje. 

Reči čestitke uputila je stonoteniseru Spartaka – Stefan je, kako je i sam rekao, igrač od koga se uvek očekuje da pobedi i povuče ekipu. Tako je bilo i na Balkanijadi, a tako će, verujemo, biti i kroz Super ligu koja počinje predstojećeg vikenda prvim turnirom. Tri balkanske medalje pokazuju da je on izgrađen igrač, a nadamo se novim uspesima, kako Spartaka, tako i Stefana u okviru reprezentacije Srbije.

1241_2.jpg

  Share on Facebook