27.09.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Potpisana Međunarodna saradnja tri atletska kluba
24.12.2021.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice potpisan je Međunarodni sporazum o saradnji tri atletska kluba iz tri zemlje, AK Jedinstvo iz Bijelog Polja (Crna Gora), SVŠE odeljenje za atletiku iz Segedina i AK Spartak iz Subotice. 

Sporazum je potpisan u cilju razvoja atletike u ova tri kluba a obuhvata stručnu saradnju trenera, zajedničke pripreme i takmičenja. Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovao je i zamenik predsednika Skupštine grada Subotice Nebojša Crnogorac, članica gradskog veća Subotice zadužena za sport Nataša Aleksić i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković. 

1262_5.jpg

Ispred domaćina AK Spartak sporazum je potpisao Slobodan Vojinović, predsednik kluba. Atletski klub Jedinstvo iz Bijelog Polja predstavljao je predsednik Abaz Kujović, selektor Atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović i Marko Maslovarić direktor javne ustanove Centar za sport i rekreaciju. Potpisnik za Atletski klub iz Segedina je bio Tari Janoš izvršni predsednik sportskog društva a sa njim u delegaciji su bili Geza Šajdler direktor stručnog saveta, Sokol Lajoš predsednik sportskog društva i Anita Marton mađarska atletičarka specijalista za bacanje kugle i diska, osvajačica bronzane medalje na Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, svetska prvakinja u dvorani 2018. u Birmingrmu i dvostruka evropska prvakinja u dvorani 2013. u Pragu i 2019. u Beogradu a sada u ulozi trenera. 

Sva tri kluba su nakon potpisivanja izrazila veliko zadovoljstvo ostvarenim dogovorom u cilju promocije i unapređenja atletike u ova tri kluba koja se odlikuju dobrim i kvalitetnim takmičarima. Biće ovo odlična prilika da struka razmeni utiske, mladi takmičari da se druže preko sporta i usavršavaju svoju tehniku a otvaraju se vrata i za prijavljivanje projekata na konkurse iz Evropskih fondova.   

1262_1.jpg

  Share on Facebook