06.12.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Ministar Vanja Udovičić i Pokrajinski sekretar Dane Basta posetili sportsku Suboticu
11.03.2022.

U okviru akcije redovnih obilazaka lokalnih samouprava i opremanja školskih fiskulturnih sala širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom i gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, posetio subotičku Osnovnu školu „Sveti Sava“, a nakon toga obišao je i Sportsko-rekreativni centar „Prozivka“ gde je prisustvovao treningu Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“. Udovičić je, tim povodom, izjavio da je cilj današnje posete da se pokaže da se timskim, zajedničkim radom može sve da uradi, kao i da na licu mesta čuje sa kojim izazovima se suočavaju lokalni sportski kolektivi.

Želimo da razgovaramo sa sportistima i predstavnicima klubova, da vidimo kako možemo da unapredimo sistem školskog sporta i kako da omogućimo da deca imaju pravo na besplatno bavljenje sportom da bismo proširili našu bazu i omogućili svim građanima da u ovim izazovnim vremenima imaju najadekvatnije uslove za bavljenje sportom. Danas smo donirali komplet sportske opreme i rekvizite  jednoj subotičkoj osnovnoj školi i to je peta škola u ovom gradu koja je dobila opremu od početka ovog projekta u okviru koga obnavljamo sportsku opremu i rekvizite za fiskulturne sale širom Srbije“, rekao je ministar Udovičić.

1275_1.jpg

Istakao je da jedna trećina fiskulturnih sala danas ima obnovljene sportske rekvizite i sportsku opremu, i naveo da se donacija sastoji od golova sa mrežama, koševa sa tablama, mreža za odbojku, kao i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta.

Na taj način želimo da omogućimo da deca u osnovnim školama imaju najbolje uslove za časove fizičkog vaspitanja, s tim da su fiskulturne sale i mesta gde lokalni klubovi obavljaju svoje sportske aktivnosti, tako da na taj način pomažemo i razvoj lokalnih sportskih kolektiva“, kazao je Udovičić.

On je izrazio zahvalnost gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću zato što je, kako je rekao, u vrh svojih prioriteta postavio posvećenost i odnos prema mladima i sportu.

O tome svedoči i podatak da je više od 280 miliona dinara na godišnjem njivou opredeljeno za razvoj omladinske politike i sporta, ali i veliki broj olimpiskih medalja koje su osvojili sportisti iz ovog grada, pronoseći na taj način slavu i Subotice, i AP Vojvodine, i naše zemlje. To, istovremeno, pokazuje da se iz svake sportske sredine može doći do vrhunskih sportskih rezultata“, naglasio je ministar Vanja Udovičić.

1275_2.jpg

Gradonačelnik Bakić je istakao da je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas obradovao učenike OŠ „Sveti Sava“, decu iz Aleksandrova, Bikova i drugih naselja koja je pohađaju, tako što je školi uručio opremu za rukomet i košarku, uključujući montažne golove i koševe, ukupne vrednosti 450.000 dinara.

Sada će otvoreni rukometni teren u ovoj školi, u čiju obnovu je Grad Subotica, zajedno sa Pokrajinom, uložio preko tri i po miliona dinara biti u punoj funkciji. Kapaciteti fiskulturne sale će takođe biti prošireni novim koševima, a u nju smo, takođe sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu uložili oko tri miliona dinara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Kazao je da se danas osećao ponosno dok je slušao o svim uspesima Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“, osnovanog 2012. godine, koji okuplja više od 260 članova u svim uzrasnim kategorijama i koji ostvaruje zapažene rezultate.

Upravo dok razgovaramo ovde, najbolji plivači ovog kluba učestvuju na Otvorenom prvenstvu Srbije koje traje od danas do 13. marta, a ne nedavno održanoj Ligi mladih plivača Vojvodine, klub je zauzeo drugo mesto u ukupnom plasmanu, sa čak 29 medalja, od kojih su 12 zlatne. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ministru Udovičiću i pokrajinskom sekretaru Basti na današnjoj poseti i da poželim Plivačkom klubu ’Spartak-Prozivka’ još više uspeha na predstojećim takmičenjima. Ovo je još jedan dokaz da Grad Subotica, u saradnji sa svim nivoima vlasti, preduzima sve kako bi se stvorili što bolji uslovi za bavljenje sportom u našem gradu. To je i dokaz da dela govore, a ne prazne priče, i da zajedno možemo sve da uradimo“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1275_3.jpg

U ime Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“ ministru Udovičiću, pokrajinskom sekretaru Basti i gradonačelniku Bakiću, zahvalio se Bojan Rašković, trener u PK „Spartak-Prozivka“. Bojan Rašković je, inače, bio stipendista Fonda za mlade talente i najbolji student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Novom Sadu.

  Share on Facebook