29.05.2023. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Marka Pižuricu osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu
27.04.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je Marka Pižuricu, boksera subotičkog Spartaka i omladinskog reprezentativca Srbije koji je braneći boje srpske zastave na Evropskom prvenstvu u boksu, održanom od 11. do 21. aprila 2022. godine u Sofiji, osvojio bronzanu medalju.

Tim povodom gradonačelnik Stevan Bakić je izjavio da je danas u ime Grada Subotice i svoje ime izrazio veliku zahvalnost mladom Subotičaninu Marku Pižurici na srčanoj sportskoj borbi za svoju zemlju - Omladinska bokserska reprezentacija Srbije postigla je u Sofiji istorijski rezultat, osvojivši četiri medalje - zlatnu i bronzanu u ženskoj konkurenciji i srebrnu i bronzanu medalju u muškoj konkurenciji. Osvajanje ovih odličja ogroman je uspeh za našu državu i srpski boks, a bronzana medalja koju je Marko izborio u kategoriji do 80 kilograma posebno je značajna za njegov matični Bokserski klub Spartak. To je prva evropska medalja ovog sportskog kolektiva sa dugom tradicijom osvojena u omladinskoj konkurenciji. Drago mi je što je Marko krenuo putem naših bokserskih legendi, Pavla Šovljanskog, osvajača dve evropske medalje u seniorskoj konkurenciji i legendarnog Dragana Gage Vujkovića, osvajača dve medalje sa svetskih prvenstava. Lokalna samouprava će, u partnerstvu sa Sportskim savezom grada Subotice i Bokserskim klubom Spatak učiniti sve da podrži Marka, koji ima tek 16 godina, da nastavi razvoj svog velikog sportskog talenta, da napravi što bolju sportsku karijeru i da ga još mnogo puta dočekujemo i budemo ponosni na njega. Sportisti našeg grada su, inače, najbolji ambasadori i promoteri Subotice. Još jednom čestitam Marku na ovom uspehu, kao i Markovoj porodici, stručnom timu i Bokserskom savezu Srbije. Grad Subotica će učiniti sve da obezbedi maksimalne uslove koji su potrebni da se i naš Marko, i svi mladi talenti i u drugim sportovima, razvijaju što bolje i da postižu što zapaženije rezultate. 

1282_2.jpg

Sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta, čestitao je Marku Pižurici na osvojenoj medalji koja predstavlja veliki uspeh za našu zemlju, Bokserski savez Srbije, Grad Suboticu i Bokserski klub Spartak. - Medalja je otišla u prave ruke i osvojena je veoma zasluženo, zahvaljujući i Markovom treneru Tomislavu Antelju. Bokserski savez Srbije će i ubuduće podržavati Marka, tako da se nadamo da će i naredne godine osvojiti neko odličje. Na Omladinskom evropskom prvenstvu u Sofiji ispunili smo planirano, a verujemo da će on na predstojećoj, jubilarnoj, 40. „Vojvođanskoj rukavici“ uzeti neku medalju

Marko Pižurica zahvalio se gradonačelniku Bakiću na prijemu, ističući da je osvojena bronzana medalja samo početak njegovih uspeha - Imao sam tri meča, prva dva, protiv Norvežanina i Poljaka, sam dobio sa 5:0, ali sam izgubio u polufinalu od takmičara iz Jermena, koji je bio i najteži protivnik. Nadam se da će sledeći put biti bolje. Za mene ova medalja znači mnogo, sanjao sam o ovome i sad sam uspeo da taj san postane i java.

1282_3.jpg

Prijemu u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su i predstavnici Bokserskog kluba Spartak – predsednik Mirko Antelj, sekretar Dušan Banjeglav i trener Tomislav Antelj, član Gradskog veća zadužena za oblast omladine i sporta Nataša Aleksić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice, Dejan Vuković.

1282_4.jpg

  Share on Facebook