16.08.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za MOK Spartak
13.05.2022.

Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se u Zelenoj sali Gradske kuće, sa delegacijom Muškog odbojkaškog kluba Spartak, povodom velikog uspeha  MOK Spartak, u tek okončanoj takmičarskoj sezoni 2021/2022. godini u kojoj su odbojkaši Spartaka priredili veliku radost Subotičanima odigravši četiri uzbudljive utakmice u finalnoj seriji plej ofa za prvaka države. 

„Muški odbojkaški klub Spartak je sa petog mesta napadao titulu prvaka Srbije. Što se mene lično tiče, a mislim i građana Subotice, oni su naši pobednici, ne samo po njihovoj prikazanoj igri, požrtvovanju i borbenosti, već i zbog svega onoga što ih je pratilo tokom cele takmičarske sezone. Izdigli su se iznad svih problema, posebno pred početak prve utakmice ’plej-ofa’ sa novosadskom Vojvodinom. Skoro pola Spartakove ekipe uoči tog duela imalo je zdravstvene probleme i da je sve bilo kako treba po pitanju njihovog zdravlja, jer je ta prva utakmica i prednost domaćeg terena veoma bitna, možda bi sve to otišlo u nekom drugom pravcu. Bila je to, realno, borba ’Davida i golijata’, s obzirom na to da Vojvodina ekipa koja već dugo dominira u srpskoj odbojci, sjajan sportski kolektiv sa mnogo reprezentativaca, vrhunskih inostranih igrača i najboljom mogućom podrškom“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Podsetio je kako Muški odbojkaški klub Spartak ima dugu tradiciju, da je osnovan 1945. godine, da je 1975. bio prvak stare Jugoslavije i da je 1976. godine u Briselu, u Ligi evropskih šampiona, osvojio treće mesto.

1286_4.jpg

„Muški odbojkaški klub Spartak okuplja oko 80 takmičara, trener Jevtić je pomoćnik selektora nacionalne reprezentacije, a trenutno šest igrača nastupa u različitim reprezentativnim selekcijama Srbije. Sportisti su najbolji ambasadori ovog grada i mladi imaju na koga da se ugledaju i čemu da streme. Zbog svega što su učinili, odbojkaši Spartaka ubuduće zaslužuju snažniju podršku lokalne samouprave. Čestitam treneru, igračima, stručnom štabu i rukovodstvu Spartaka, i želim im još mnogo finala i blistavih pobeda“, zaključio je gradonačelnik Bakić.

1286_1.jpg

U ime MOK Spartak, gradonačelnik Bakiću na srdačnom prijemu zahvalili su se predsednik Kluba Duško Guslov i trener Ivica Jevtić.

Nakon obraćanja medijima, gradonačelnik Bakić je treneru Jevtiću uručio knjigu „Srbija, gradovi, opštine, naselja“, autora prof. dr Stevana M. Stankovića. Ivica Jevtić je gradonačelniku Stevanu Bakiću predao srebrnu medalju izborenu u finalnoj seriji ovogodišnjeg „plej-ofa“ Prvenstva Srbije, dok je kapiten Spartaka Nemanja Jungić gradonačelniku Bakiću predao loptu sa potpisima svih odbojkaša Spartaka.

Prijemu su prisustvovali član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković i potpredsednik MOK Spartak Lazar Marković.

1286_3.jpg

  Share on Facebook