16.08.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotičanke prvakinje Srbije u streljaštvu
19.05.2022.

Ženska seniorska ekipa Streljačkog kluba Spartak nove su šampionke Srbije u gađanju vazdužnom puškom. 

Tom prilikom gradonačelnik Subotice je u zelenoj sali gradske kuće primio delegaciju Streljaškog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, predsednik UO i trener ekipe Milan Jarić i članice šampionske ekipe koju su činile Jelena Todorović, Milica Ikić i Sanja Sremački. Subotičanke su veliki uspeh postigle na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program), koje je nedavno održano u sali  Tehničke škole „Ivan Sarić“. Klub je uspeh upotpunio sa bronzanom medaljom koju je osvojila Jelena Todorović u pojedinačnoj konkurenciji gađanja vazdužnom puškom. Na ovom prvesntvu uspešni su bili i seniori Streljačkog kluba Vojnik iz Subotice, ekipni vicešampioni u muškoj konkurenciji  u gađanju vazdušnom puškom. 

Gradonačelnik Bakić čestitao je devojkama na velikom uspehu  -Čestitam damama Streljačkog kluba Spartak na ovom izuzetnom uspehu, a ono što bih posebno istakao jeste izvanredna organizacija najmasovnijeg nacionalnog takmičenja u gađanju vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem. Taj uspeh nije slučajno došao, u njega je uloženo mnogo truda i rada, posebno od strane trenera i predsednika Upravnog odbora ovog kluba, Milana Jarića, i predsednika Streljačkog kluba Spartak, Branka Bajića. Ovaj klub je iz takmičenja u takmičenje beležio sve bolje rezultate, a kruna tog rada i napora jeste osvajanje šampionske titule u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

1287_2.jpg

U proteklih pola godine četiri subotička sportska kolektiva osvojila su ekipne šampionske titule, a tri ekipe su postali vicešampioni države Srbije. - To svedoči da je Subotica grad sportova i ova takmičarska sezona će biti zlatnim slovima upisana u istoriju subotičkog sporta. Streljački klub Spartak, inače, ima 207 članova od kojih se njih 50 aktivno takmiči u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Uspesi sportista vezani su za promociju Subotice i zato često ponavljam, i uvek ću ponavljati, da su sportisti najbolji ambasadori ovog grada - zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1287_1.jpg

Na srdačnom prijemu i podršci gradonačelniku su se zahvalili Milan Jarić i Branko Bajić. Jarić je, između ostalog, naglasio da Subotica i Streljački klub Spartak nikada do sada nisu bili domaćini ovako značajnog i masovnog takmičenja, a Branko Bajić da je publicitetu Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke doprinela i činjenica da je ovo takmičenje svečano otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Takmičarka Jelena Todorović takođe je izrazila zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu i podršci koju Grad Subotica pruža Streljačkom klubu Spartak. Ona je podvukla da joj je bilo zadovoljstvo da u seniorskoj konkurenciji puca sa Milicom Ikić i Sanjom Sremački, mlađim juniorkama SK Spartak pred kojima je, kako je rekla, uspešna streljačka karijera.

Nakon obraćanja medijima, gradonačelnik Bakić je delegaciji SK Spartak i Jeleninom sinu – Mihailu Todoroviću, uručio prigodne poklone – knjige, a Milan Jarić je gradonačelniku Bakiću predao majicu Streljačkog kluba Spartak i zvaničnu trenerku kluba. 

1287_3.jpg

  Share on Facebook