16.08.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene majske nagrade
21.05.2022.

U petak 20. maja u Narodnoj Skupštini je održana godišnja Skupština Sportskog saveza Srbije na kojoj je zaslužnim sportistima i sportskim radnicima dodeljena Majska nagrada, najveće društveno sportsko priznanje u Srbiji koje se tradicionalno dodeljuje. 

Svečanosti su prisustvovali mnogi ugledni gosti među kojima su bili Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i mnogi drugi.

1289_5.jpg

Prvi deo Skupštine protekao je u radnoj atmosferi uz usvajanja redovnih godišnjih izveštaja. Šesta tačka dnevnog reda bila je i izbor generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Na predlog predsednika SSS Davora Štefaneka jednoglasno, svih 167 delegata Skupštine, Goran Marinković je reizabran na generalnog sekretara za mandatni period 2022 - 2026. Na ovoj Skupštini, Sportskis avez Subotice predstavljali su predsednik Sreten Damnjanović, ujedno i  član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije i Dejan Vuković, generalni sekretar gradskog Saveza.  

1289_4.jpg

Prisutne goste i članove Skupštine pozdravio je predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek - Izuzetno nam je drago što svake godine imamo veliku konkurenciji za Majsku nagradu. A to ukazuje da sportisti i sportski funkcioneri iz godine u godinu svojim radom ostvaruju odlične rezultate, a sport u Srbiji napreduje. Čestitam svim laureatima, Srbija se ponosi njima. Takođe, moram se zahvaliti generalnom sekretaru SSS Goranu Marinkoviću na dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Još četiri godine nastavljamo kao dokazano dobar tim da nadograđujemo instituciju Sportskog saveza Srbije i sport u našoj zemlji. 

1289_3.jpg

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je istakao posebnu čast što se nalazi u prostoriji sa veliim brojem sportista i vrednih sportskih radnika.  Zahvalio se dobitnicima koji su doneli radost naciji - Srpski sport obara rekorde u bilo kom sportu da se takmiči. Timski duh je nešto što krasi sve nas, zahvaljujem svima vama što ste učinili da budemo ponosni na vas, a danas posle godina izazova, sigurni smo da ćemo obarati još veće rezultate 

1289_2.jpg

Drugi deo bio je svečani na kojem su dodeljene prestižne Majske nagrade. Nagrađen je Fudbalski savez Srbije za plasman na Svetsko prvenstvio u Katar. Ispred Fudbalskog saveza nagrade su primili Nenad Bjeković, Jovan Šurbatović i Dragan Stojković Piksi. Nagrade su pripale i Sportskom savezu Priboj za najbolji teritorijalni sportski savez kao i Tekvondo klubu Galeb za najbolju sportsku organizaciju. Posebno priznanje za životno delo pripalo je bokseru Mirku Puzoviću, najbolja sportistkinja u olimpijskom sportu je karatistkinja Jovana Preković, najbolji sportista u neolimpijskom sportu je kuglaš Čongor Baranj.  Najbolji sportista sa posebnim potrebama je Zdravko Savanović. Najbolji trener je Goran Mikec. Nagrada je pripala i Milošu Rajičeviću, članu sportske jedinice i pripadniku PU Grad Beograd za poseban doprinos razvoju sporta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije. Nagrađen je i Sašo Ilijoski, najbolji sportski novinar. Za najboljeg sportskog funkcionera proglašena je Dr Milica Vukašinović Vesić.

1289_1.jpg

 


 

 

  Share on Facebook