29.06.2022. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sedmo mesto Kajdočija na Evropskom prvenstvu uz nacionalni rekord
06.06.2022.

Tamaš Kajdoči, član KDT Spartak predstavljao je Srbiju na jubilarnom 100. seniorskom prvenstvu Evrope u dizanju tegova koje je održano u Tirani (Albanija). Sa ukupno podignutih 403 kilograma Tamaš je zauzeo 7. mesto i postao prvi muški takmičar iz Srbije koji se našao u konkurenciji 10 najboljih dizača tegova u Evropi.  

Subotički takmičar je u kategoriji +109kg oborio nacionalni rekord i zauzeo sedmo mesto, što jer najbolji rezultat u istoriji nekog takmičara iz Srbije na prvenstvu Evrope. U disciplini trzaj uspešno je podigao 170kg u prvom pokušaju da bi zatim podigao i 177kg u drugom što je i novi rekord države. Nažalost neuspešan je bio u trećem pokušaju sa težinom od 183kg. Sa podignutih 177 kilograma osvojio je 7. mesto u disciplini trzaj. 

U disciplini izbačaja u prvom pokušaju je podigao 217kg., u drugom pokušaju je bio nesupešan na 226kg da bi u trećem pokušaju savladao tu težinu i sa time postavio apsolutni rekord Srbije u izbačaju te zauzeo 6. mesto u ovoj disciplini.

Sa ukupno podignutih 403kg (177kg +226kg)  zauzeo je 7. mesto. Ovim plasmanom je Tamaš postao prvi muški takmičar iz Srbije koji je u seniorskoj konkurenciji ušao u 10 najjačih ljudi starog kontinenta.

Tamaša je pripremao i na takmičenju vodio njegov klupski trener Ervin Rožnjik, pomoćni trener u nacionalnoj selekciji Srbije.

1295_1.jpg

  Share on Facebook